Пенсійна реформа призведе до скорочення кількості пенсіонерів в рази

Пенсійна реформа влади призведе до скорочення кількості українців, які отримуватимуть пенсію, на третину. Такі підрахунки опублікував на своїй сторінці у Facebook лідер партії «Успішна країна» Олександр Клименко. Також політик описав механізм того, як буде впроваджуватися ця реформа, і свої розрахунки.

«Заради чергових кредитів МВФ нинішня влада підпише новий меморандум. Одним з ключових пунктів там буде записана пенсійна реформа. Зараз незрозуміло, які конкретно кабальні умови будуть закладені в документі. Тому що якщо сказати прямо — відбудеться справжнісінький соціальний вибух», — пояснює ситуацію Клименко.

Він упевнений, що в меморандумі з Фондом не буде вказано прямим текстом, що в країні підвищується пенсійний вік. «Спочатку документи візуються, а потім, під покровом ночі Верховна Рада буде продавлювати реальні доленосні рішення», — пише політик. Це станеться до кінця квітня, а вже з 1 січня 2018 року пенсійна реформа вступить в силу.

«У підсумку українці виходитимуть на пенсію пізніше. Фактично пенсійний вік не підвищиться. АЛЕ! Для отримання навіть мінімальної пенсії збільшать страховий стаж до 35 років. Ось така от махінація. Це означає, що працювати українці змушені будуть до 65-67 років. Практично до смерті — середня тривалість життя в нашій країні становить 71 рік», — наводить цифри лідер «Успішної країни».

Завдяки такій реформі уряд очікує отримати економію на пенсіонерах не менш 3% ВВП.

«3% ВВП — це 77,6 мільярдів гривень або щорічний обсяг пенсій для третини пенсіонерів (якщо бути точним, для 5 185 779 пенсіонерів). А реформа приведе до різкого скорочення цієї самої третини пенсіонерів — ось те, чого домагається влада», — вважає Клименко.

На думку політика, в ситуації, що склалася, важливо зберегти соціально орієнтовану пенсійну систему. А саме – залишити пенсійний вік для жінок і чоловіків на рівні 60 років. Страховий стаж, який дає право на отримання мінімальної пенсії за віком, повинен бути на рівні 15 років.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?