Новий закон про ринковий нагляд сприятиме бізнес-клімату

Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт №5473 «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Що являє собою цей законодавчий акт? Про це ми запитали у співавтора цього Закону народного депутата від Чернігівщини Бориса Приходька. 

Як розповів законодавець, Закон «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» дуже важливий для вітчизняного бізнесу.

«Ухвалені законодавчі зміни послаблюють держконтроль нехарчової продукції. На цьому, зокрема, наполягала найбільша асоціація українського бізнесу – Українська Рада бізнесу. Фактично закон №5473 лібералізує взаємовідносини держави і бізнесу», — зазначив Борис Приходько.

Законопроєкт передбачає:
✔️зменшення штрафів для платників єдиного податку;
✔️право органам ринкового нагляду та суб’єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо- , фото- та відеотехніки;
✔️органи ринкового нагляду можуть вимагати первинні документи виключно у разі встановлення, що продукція небезпечна, ризикована або не відповідає встановленим вимогам;
✔️перевірки, що вимагають лабораторного аналізу якості, виконуватимуться виключно за кошти держави;
✔️заміна штрафу за продукцію неналежної якості, яка не приведена до належних норм, на можливість утилізації.

«Такий закон назрів вже давно. І добре, що хоч сьогодні його прийняли. Без сумніву, він позитивно сприятиме бізнес-клімату, а це фундамент для відновлення економіки країни», — наголосив народний депутат Борис Приходько.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?