Не дозволю приватизувати ТЕЦ і водоканал – Олександр Соколов

ТЕЦІз такою заявою сьогодні виступив мер Чернігова Олександр Соколов  у прямому ефірі Національної радіокомпанії України в програмі Віталія Науменка «Відкрита студія».  

 - Відколи я є міським головою Чернігова, до мене вже неодноразово приходили різні бізнесмени, які хотіли б приватизувати чернігівську ТЕЦ або водоканал. Але я завжди їм відповідав, що ці об’єкти – власність громади, і я не дозволю їх приватизації, —  сказав мер. 

Очільник міста розповів, що тарифи на квартплату в Чернігові не змінювались із 2012 року і є найнижчими в Україні. Також майже завершено реконструкцію водного господарства, загалом водоканал оновлено на 80%. Усі райони мають стабільне водопостачання.

— Люди отримали гарантовану гарячу воду протягом усього року. Хоча влітку місто вже не вмикає дорогі газові котельні. Таким чином ми заощаджуємо бюджетні кошти, а тарифи лишилися незмінними. Проводиться модернізація ТЕЦ із заміною турбін та котлів на 75%. А після її завершення мешканці міста отримають стабільне гаряче водопостачання і опалення. Його собівартість зменшимо за рахунок відносно дешевого вугілля, — пояснив Олександр Соколов.

Наостанок мер ще раз наголосив, що чернігівські ТЕЦ, водоканал і міський транспорт завжди залишаться у власності міста.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?