НАБУ не займається кримінальним провадженням проти Голови Нацбанку

Роз’яснення щодо розслідування кримінального провадження проти керівництва НБУ.

Національне антикорупційне бюро України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.364 Кримінального кодексу України, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Національного банку України.
Про це редакції sknews повідомили а прес-центрі Національного антикорупційного бюро України.

Національний банк України
Національний банк України

Відповідні дані було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань у відповідь на звернення до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури голови правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна.
На даний час у кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення ознак кримінального правопорушення та осіб, які його вчинили. Звертаємо увагу, наразі НАБУ не розслідує провадження по відношенню персонально до Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, як це повідомляється у деяких засобах масової інформації.
Підкреслюємо, що Національне антикорупційне бюро України є відкритим для запитів від засобів масової інформації. Закликаємо представників ЗМІ активно користуватися даною можливістю з метою максимально достовірного інформування громадськості про діяльність Бюро.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?