Мобільні медичні бригади зі столиці працюють на Чернігівщині

На Чернігівщині продовжують працювати мобільні бригади лікарів, які проводять медичне обстеження та видають безкоштовні ліки тим, хто цього потребує.

Село Новоселівка, що знаходиться біля Чернігова і територіально відноситься до Киселівської територіальної громади, неабияк постраждало від російсько-фашистської навали. На території модульного містечка, для якого торік дружня Польща надала житлові комплекси, три дні у березні працювали медики зі столиці. Мешканці довколишніх населених пунктів (хто мав можливість, бажання і головне ― необхідність), безкоштовно скористались медичними послугами.

А це не тільки надання медичної допомоги, яка включає діагностику, забір крові, вимірювання тиску та пульсу, проведення кардіограми, а й безкоштовне надання медичних препаратів (ліків).

— Сьогодні лікарі проводять обстеження та надають медичну допомогу тим людям, у яких під час активних бойових дій, були пошкоджені або повністю знищені житлові будинки, — конкретизує чернігівський волонтер Олег Серик. — І що важливо — такі медичні послуги надаються, звісно, безкоштовно. 

Найчастіше пацієнти зверталися до мобільних лікарів з серцево-судинними хворобами, проблемами з суглобами, дихальної системи.

Тож відвідувачі «мобільного шпиталю» і потребували здебільшого препаратів для зниження артеріального тиску, розрідження крові, засоби для покращення окремих функцій організму та необхідних ліків.

— Стан медицини в сільській місцевості майже катастрофічний, особливо зараз, коли ворог прицільно нищить медичну інфраструктуру, — зауважує київський волонтер Олександр Бухтіяр. — Важливо те, що в нашій медичній бригаді не тільки висококваліфіковані лікарі та медсестри, а й завдяки сучасному медичному обладнанню здійснюється необхідна діагностика організму...

Медичну допомогу мобільні бригади надавали всім, незважаючи на декларацію з сімейним лікарем. І це, погодьтеся, дуже зручно.

Подробиці — у відеосюжеті.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?