Мер Чернігова вважає, що центральна влада чинить політичний тиск

У Чернігівській міськраді 27 січня Державне бюро розслідувань проводить обшуки. Про це на сесії міської ради сказав сьогодні міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Як зазначив очільник міста, на вимогу ДБР надали вже всі потрібні документи.

— Ми надали їм всі документи, але я боюсь, щоб вони нічого не підкинули. Я вважаю, що це політичний тиск, — заявив міський голова.

В контексті. Процесуальні дії в рамках кримінального провадження тривають у комунальних підприємствах Чернігова з минулого року. Столична поліція та співробітники СБУ провели понад більше 50 обшуків в деяких структурах міськради, зокрема в управлінні капітального будівництва міськради та у кількох фірм-підрядників. Посадовцям управління та підрядникам інкримінували завищення вартості будівельних матеріалів і робіт під час проведення ремонтів та будівництва об’єктів соціальної інфраструктури в Чернігові. Загальна сума збитків – понад 23 мільйони гривень.

Сам Владислав Атрошенко проведення таких дій назвав політичним тиском. У ДБР зазначають, що в рамках кримінального розслідування вдалося встановити факти неякісного і дорогого ремонту доріг у Чернігові, а в схемі із розкрадання бюджетних грошей фігурують фірми, що «афілійовані з Чернігівським міським головою».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?