Медвитверезники знову повертаються!

Законопроект про повернення в Росії системи витверезників планується прийняти до кінця цього року, а з 1 січня 2021 року документ повинен вступити в дію.

Про це повідомляє sknews.net з посиланням на інформацію ТАСС.

Введення в дію закону заплановано на 1 січня наступного року.

Організація витверезників буде в повноваженнях регіонів. Держдума 5 листопада 2019 року схвалила в першому читанні законопроект про повернення витверезників. Він передбачає створення таких закладів у регіонах на базі державно-приватного партнерства — в такому випадку може з'явитися можливість брати плату за послуги з тих, хто потрапить до витверезників.

Правом встановлювати загальні правила організації діяльності таких установ пропонується наділити Кабмін. Витверезники в Росії не існують на федеральному рівні з 2011 року. За даними правоохоронних органів, скасування медичних витверезників вкрай негативно позначилося на загальній криміногенній ситуації.

Закон дозволить поліцейським доставляти до медвитверезників громадян, які перебувають в громадських місцях в стані алкогольного сп'яніння і «втратили здатність самостійно пересуватися і орієнтуватися на місцевості».

Нагадаємо, в Україні рішення про закриття таких закладів було прийнято 12 серпня 1999 року. А вже з 1 січня наступного року рішення про недоцільність функціонування медичних витверезників почало діяти.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?