Крадіжка збіжжя на 300 мільйонів: нові подробиці у справі нардепа Гунька

Учора, 8 серпня, Служба безпеки України та Національне антикорупційне Бюро (НАБУ) викрили чинного народного депутата Анатолія Гунька, який підозрюється у тому, що він за $85 000 продавав землю Національної академії аграрних наук.
Як відомо, разом із двома спільниками нардеп збирався за «винагороду» вирішити питання з передачі в оренду державних земель підприємцю. За це вже навіть отримав перший транш, які йому принесли у пакеті.
На Чернігівщині на окрузі у нардепа-мажоритарника два роки не вщухають пристрасті довкола одного з держпідприємств НААН. Працівники господарства звинувачують Гунька у блокуванні роботи ДП, рейдерстві та викраденні врожаю на суму в понад 300 мільйонів гривень. Напередодні викриття спецслужбами Гунька працівники держпідприємства звернулись із колективним листом до Президента та Голови СБУ, в якому розкрили деталі схем за участю чинного нардепа.
3 серпня трудовий колектив Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Національної академії аграрних наук України» (Чернігівщина) звернувся з відкритим колективним листом (скановане повне звернення — в кінці тексту) до Президента України Володимира Зеленського та голови Служби Безпеки України Василя Малюка, в якому просить зупинити корупцію в НААН та свавілля народного депутата Анатолія Гунька.
Саме так «спілкується» зі своїми виборцями нардеп Анатолій Гунько

Колектив підприємства переконує, що змушений звернутись відкрито та повідомити  про злочинні дії керівництва НААН через блокування роботи державного підприємства, невиконання судових рішень, сприяння розкраданню майна державного підприємства, спробах заволодіти земельними ділянками земель державної власності та доведенню підприємства до банкрутства. Працівники ДП стверджують, що впродовж двох останніх років з їх полів було викрадено збіжжя на суму в понад 300 мільйонів гривень.

В Чернігівській області, прикриваючись начальником ГУНП Володимиром Нідзельським, протягом 2021—2023 років було викрадено та вивезено прямо з полів нашого державного підприємства врожай соняшнику, кукурудзи, пшениці на суму понад 300 мільйонів гривень. В країні йде важка війна, гинуть люди, кожен день росія обстрілює і знищує продовольче зерно на елеваторах та в портах країни. А нардеп Анатолій Гунько, прикриваючись Давидом Арахамією, розкрадає врожаї з державного підприємства, йдеться у зверненні. В той час, коли воїни захищають країну на передовій, Володимир Нідзельський, як начальник ГУНП в Чернігівській області, направляє спецназ «КОРД» та інші підрозділи спеціального призначення з ГУНП в Чернігівській області, на прикриття крадіжки врожаю з полів державного підприємства. І це все робиться під криушуванням Анатолія Гунька, який, і в НААН, і в Чернігівській області всім говорить, що  його на землі академії поставив «смотрящим» сам Давид Арахамія».

 
Поліція на полях державного підприємства діє не в інтересах колективу та держави

На переконання працівників держпідприємства, все вказане свідчить про створення стійкого злочинного угрупування під керівництвом народного депутата Анатолія Гунька, яке використовуючи свої адміністративні повноваження, діючи в змові та в інтересах третіх осіб, протягом трьох років поспіль вчиняють ряд дій щодо незаконного використання земель державної власності та розкрадання майна державного підприємства, чим довели державне підприємство в умовах військового стану до банкрутства і заборгованості в понад 70 мільйонів гривень.

Інтерес Гунька до Іванівки

Профспілка наукової установи просить керівництво держави невідкладно притягнути до відповідальності народного депутата Анатолія Гунька, розібратися – чи  дійсно Давид Арахамія віддавав вказівки грабувати державні підприємства Національної академії аграрних наук України та невідкладно відсторонити і притягнути до відповідальності за розграбунок державних підприємств керівництво Національної академії аграрних наук України.

Не дуже бажає спілкуватися з народом Анатолій Гунько

Всі документи, фото- та відео- зйомка крадіжки врожаю з полів державного підприємства профспілковий комітет готовий надати для реального покарання винних осіб.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?