Із «Радио Вести» звільняється більшість співробітників

Із «Радио Вести» услід за генпродюсером Віталієм Докаленком, шеф-редакторкою Ольгою Куришко і програмною директоркою Іриною Сінченко звільняються 80% співробітників.

Про це повідомили в ефірі програми «Постфактум» 24 лютого ведучий Дмитро Тузов та Ірина Сінченко, яка була однією з гостей ефіру.Із «Радио Вести» звільняється більшість співробітників, інформує Детектор медіа.
Дмитро Тузов повідомив, що особисто він і багато його колег написали заяви і звільняються з «Радио Вести», якому Нацрада не продовжила ліцензії, оскільки не хочуть «боротися й воювати зі своєю країною».

«У нас забагато війни на різних рівнях: війна на сході, окуповано частину території, війна в політиці й бізнесі. Тому починати ще одну війну всередині війни недоцільно. Я припиняю співпрацю з “Радио Вести”, і багато моїх колег. Звільняються генеральний продюсер, шеф-редактор, програмний директор. Більшість колег звільняються, пишуть заяви. По суті це наші останні ефіри. Можливо, останній ефір буде у вівторок», — розповів слухачам Дмитро Тузов.

За оцінкою Ірини Сінченко, звільняється 80% редакції. «Наскільки я розумію, відсотків 80 редакції точно йде. Попри те, що звільняється колектив, все одно “Радио Вести” буде працювати, просто це буде дещо інший формат. Без нас, але радіо буде», — зазначила вона.

Згодом під час ефіру Дмитро Тузов повідомив, що колектив звільняється в повному складі. «Але я не люблю говорити за всіх. Очевидно, що хтось залишиться», — зауважив він.

Відповідаючи на запитання слухачів, пан Тузов повідомив: «Тут зараз стихійний броунівський рух. Кожна людина приймає рішення за себе. Я, Дмитро Тузов, звільняюся. Звільняються люди, які зараз зі мною в студії, — це Ольга Куришко, програмний директор Ірина Сінченко, журналістка Євгенія Гончарук. Віталія Докаленка, генерального продюсера, я вже згадував. Решта людей це скажуть за себе, ви це почуєте в ефірах. Я знаю, що звільняються випускові гостьові редактори».

Джерело «Детектора медіа» з радіостанції пояснює, що колектив не хоче працювати з новим керівництвом і в урізаному форматі. За повідомленнями холдингу «Вести Украина», «Радио Вести» переходить у «лайт-режим» мовлення, а замість трьох топ-менеджерів, які звільняються, керувати радіостанцією буде Юлія Кугітко із закритого холдингом телеканалу UBR.

За словами джерела, з «Радио Вести» звільняються чимало ведучих: Дмитро Тузов, Олена Чабак, Олег Білецький, Юрій Мацарський, Сніжана Старовицька, Костянтин Дорошенко.

Під час ефіру у відповідь на закиди слухача щодо непрозорої структури власності «Радио Вести» Дмитро Тузов зазначив: «Це нас теж бентежить, повірте. Ми намагалися на своїй ділянці фронту, щоб це не вплинуло на ті програми й на ті ефіри, які ми ведемо. Наскільки нам це вдалося – це ви оцінюєте».

За словами пана Тузова, колектив «Радио Вести» розглядає можливість запуску нового проекту, який мовитиме в інтернеті. «У нас є думки про те, щоб створити медіа, незалежне від олігархів і політиків. Є в нас такі кілька прикладів у країні. Ми думаємо командою, чи не піти нам в інтернет. Але поки що ствердної відповіді “так” чи “ні” я дати не можу», — відповів він на запитання слухачів.

Тим часом в ефірі «Радио Вести» кілька днів тому розпочалося інформаційне протистояння з Нацрадою: транслюються ролики про Нацраду, в яких розповідається про повноваження та принципи діяльності регулятора, а ролики завершуються персональними зверненнями до кожного з членів Нацради зі словами «Ми вас любимо». У Нацраді розцінюють такі ролики як тиск на членів регуляторного органу, повідомили на брифінгу 24 лютого голова Нацради Юрій Артеменко та його заступниця Уляна Фещук.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?