Господарник митниці розкрав товарів на 40 млн гривень

ДБР викрило головного господарника Київської митниці на розкраданні смартфонів та побутових товарів на 40 млн гривень.

Про це повідомляє видання sknews.netз посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР за активного сприяння Київської митниці повідомили про підозру керівнику управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці у системному розкраданні підпорядкованого майна.

У 2020—2021 роках митник розробив щонайменше три схеми з привласнення електроніки відомої марки, будівельних та побутових товарів на загальну суму у понад 40 млн гривень, які зберігалися на складах митниці.

Щоб непомітно вивезти зі складів митниці смартфони, чиновник зі спільниками виготовили муляжі, на які заміняли справжні телефони. Муляжі ззовні та вагою не відрізнялись від оригінальних виробів.

Щоб вивезти будівельні матеріали спільники підготували мішки, які візуально були схожі на мішки з будівельними матеріалами, але були наповнені пінопластом.

Таким чином зі складу митниці були вивезені побутові товари без складання будь-яких актів прийняття-передання.

У ході обшуків у митника було знайдено посвідчення особи з інвалідністю, що дозволило йому вільно перетинати кордон, зокрема задля збуту вкраденого товару. Основну ж кількість товару чиновнику вдалось розпродати в Україні.

Працівнику митниці повідомлено про підозру у викраденні чужого майна, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із проникненням у сховище (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 КК України).

Санкція статей передбачає позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу та відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину.

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?