Газовики Чернігівщини літніх людей залишають напризволяще

Літніх людей АТ «Чернігівгаз» залишає напризволяще (відрізають газопостачальні труби від їх будинків за несплату у транспортуванні газу), а в цей самий час керівники регіонального газового акціонерного товариства отримують щомісяця 150-300 тисяч гривень зарплатні. Це ще раз переконує сільських мешканців у тому, що альтернативи у поверненні газотранспортної мережі у власність громад, не існує. Газовики вже так розперезалися, що у людей уривається терпець. І безкарність у свавільних діях газових монополістів люди покладають саме на владу. Хоча, як представники влади заявляють, — це приватні компанії і так просто вирішити це питання неможливо. Це дійсно так. Але ж не забуваймо: саме влада через відповідні нормативні акти дозволила газовикам йти на такі свавільні кроки.

До помешкання 81-річної Олександри Левчук із села Количівка Іванівської територіальної громади Чернігівського району, яка працювала тридцять років дояркою на фермі, газовики припинили постачання газу ─ приїхали серед білого дня й без всілякого попередження вирили трактором траншею та відрізали труби.

Причина ─ несплата коштів за транспортування газу. Літня жіночка й досі не розуміє ─ чому вона повинна платити за газ, якщо два роки поспіль вона ним не користувалася? «Як поставили колись на вентилі пломбу, так вона там і досі, ─ каже баба Шура.

Коли наприкінці минулого року до Олександри Левчук  завітав заступник голови Чернігівської обласної адміністрації Дмитро Іванов, жіночка була дуже в тяжкому стані. Тож представник ОДА терміново розпорядився викликати швидку медичну допомогу. Після лікування в медичній установі (в жінки медики виявили запалення легень), Олександру Левчук оформили до геріатричного закладу.

А днями її відвідав у пансіонаті Дмитро Іванов.

─ Якби не було добре тут, а вдома ─ краще, ─ зауважив заступник голови ОДА, ─ та й онуку треба ж якось і десь жити… Але проблема в тому, що постачання газу до її будинку й досі припинено, бо труби відрізані ж… Так не повинно бути, щоб оце таких літніх людей «Чернігівгаз» доводив до такого стану.

За логікою, керівники «багатих» компаній повинні хоч якось би допомогти ось таким немічним людям, а вони, навпаки, як писав класик, роблять лихо їм. Про це якраз, знаходячись у пансіонаті, бідкалась старенька представнику влади.

— У свій час голова колишнього колгоспу Іван Скачок до кожної оселі, у яких проживали доярки, проклав газові труби і провів газ за колгоспні гроші, а тепер газовики приїхали і відрізали труби від будинків селян. Ну як же ж так можна? — не розуміючи ситуації і сьогоднішніх підходів газових можновладців, з болем і відчаєм розповідає Олександра Левчук.

Через такі дії керівництва АТ «Чернігівгаз» мешканці сіл Іванівської територіальної громади хочуть повернути газотранспортні мережі у власність громади. Заради справедливості слід зазначити, що таку ініціативу виніс на актуалізацію сьогодення голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

Тож у сільських жителів є надія на реалізацію позитивних планів у відновленні такої справедливості. І вже перші реальні кроки щодо цієї мети зроблені. В Іванівській територіальній громаді, наприклад, створена відповідна комісія (керівник — Андрій Кеня), яка вже запрацювала. Ми про це розповідали в попередніх публікаціях.

Схожі публікації:

Свавілля: 80-річній бабці Шурі газовики зробили «подарунок». Відео

Чернігівські газовики не на жарт розперезалися і вдаються до свавілля

Про передачу газотранспортної системи громадам йшлося на зборах

Отримуйте потрібні ексклюзивні новини:
Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/sknov

Знаходьте цікаві відеопублікації в нашому Інстаграмі: https://www.instagram.com/chipinfo1/

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?