Двох військових рф, які знущались над людьми, засуджено

За матеріалами ДБР засуджено до 10 та 12 років позбавлення волі двох військових рф, які знущались над мешканцями Чернігівщини.

Новозаводський районний суд міста Чернігова виніс обвинувальний вирок відносно двох військовослужбовців збройних сил російської федерації, які били та знущались з мешканців Чернігівської області.

Військовослужбовців 80-го танкового полку 90-ї гвардійської танкової дивізії центрального військового округу сухопутних військ рф засуджено до 12 та 10 років позбавлення волі.

Розслідування ДБР встановлено, що під час окупації Чернігівської області на початку березня 2022 року, загарбники впродовж декількох тижнів били та знущались з місцевого жителя та його родини. Дізнавшись, що хлопець служив в лавах Збройних сил України, росіяни приковували його у холодну пору у спідньому до стовпа на подвір’ї на тривалий час. Рашисти на очах у брата знущались з його молодшої сестри та бабусі. Окупанти намагались зґвалтувати 16-ти річну дівчину, били її прикладом по голові, душили, залякували і погрожували груповим зґвалтуванням іншими військовослужбовцями рф.

Зловмисники залишили подвір’я парубка тільки тоді, коли Збройні сили України почали деокуповувати Чернігівську область.

Підозрювані обвинувачувались у порушенні законів та звичаїв війни, жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом(ч. 1 ст. 438 КК України).

Наразі солдатів рф оголошено у розшук. Покарання загарбники відбуватимуть з моменту затримання.

Процесуальне керівництво здійснювала Чернігівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування та оголосило в розшук двох військовослужбовців рф, які знущались над мешканцями Чернігівщини.

З початку російської агресії ДБР розслідує понад тисячу проваджень щодо зрадників та колаборантів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?