Декомунізація і юридичні особи: виконання, контроль, санкції

S1310110Як виконуватиметься Закон про декомунізацію юридичними особами? Як здійснюватиметься контроль за його виконанням? Як застосовуватимуться санкції у разі невиконання вимог цього Закону?

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки», який у травні вже набув чинності, визначає перший термін його виконання. А саме, усі юридичні особи, у назвах яких містяться імена (псевдоніми) керівників компартії, органів держбезпеки, влади та управління СРСР, УРСР, інших союзних республік.

Сюди відносяться й ті організації, підприємства та інші об`єкти усіх форма власності, які є юридичними особами і містять назви радянських республік, СРСР, або похідні від цих назв.

До 21 червня цього року усі юридичні особи, назви яких пов`язані з діяльністю комуністичної партії, встановленням радянської влади на території України або у окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням борців за незалежність України, повинні всього цього позбутися.

Як виконуватиметься вищезазначений Закон юридичними особами і яка компетенція в частині контрольних функцій Міністерства юстиції, розповіла під час свого візиту до Чернігова 12 червня заступник Міністра юстиції України − керівник апарату Оксана Іванченко  (у відео).

Автор: sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?