Чернігівський райсуд поновив на посаді директора, якого відстоює колектив

Суддя Чернігівського районного суду Вікторія Олещенко поновила Андрія Скварського на посаді директора державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка», яке знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України. Поновлення на посаді директора свідчить про незаконність його звільнення з займаної посади. Однак не все так просто...

Прізвище нардепа Анатолія Гунька прозвучало з вуст судді і цього разу під час розгляду цивільної справи за позовом Андрія Скварського, якого звільнили з роботи за чужі провини.

Саме за ініціативою провладного народного депутата Анатолія Гунька комісія зі столиці виявила в господарстві «Іванівка» значні порушення і дивним чином чомусь все звалили на Андрія Скварського. Це стало формальною причиною його звільнення з посади директора. Хоча з’ясувалося, що такі порушення були допущені ще до виконання обов’язків директора Андрієм Скварським, тобто його попередником.

Працівники державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка», яке знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук, вважають, що процес деструктивізму та руйнації в господарстві розпочався звідтоді, як проявив свій інтерес до його діяльності нардеп Анатолій Гунько. Колектив має всі підстави вважати, що якраз він просуває своїх людей керувати підприємством заради своїх власних інтересів.

Під час приїзду в село Іванівка, селяни на своїх зборах не захотіли спілкуватися з Гуньком і відкрито у вічі заявили йому про те, що вони не бажають його бачити, слухати і зустрічатися з ним. Такого відвертого негативного ставлення нардеп не зміг пробачити селянам. І ось вже у Верховну Раду з його ініціативи вноситься законопроект про передачу на 49 років в приватне управління сотні тисяч гектарів земель дослідного господарства. Якщо цей законопроект буде прийнято, то ділки виведуть з володіння держави понад 400 тисяч гектарів особливо цінних земель науки. Це означатиме остаточне знищення аграрної науки на догоду ділкам і приватним корпораціям.

Усунення з посади невигідного нардепу керівника та інші дії у сукупності свідчать про те, що на першому місці для цього владника ― не інтереси трудового колективу, а свої меркантильні цілі.

Тож резонно, що Андрій Скварський через суд добивається елементарної справедливості ― поновлення його на роботі.

І от 22 березня 2023 року суддя Чернігівського районного суду Вікторія Олещенко поновила Андрія Скварського на роботі, що свідчить про незаконність його звільнення з займаної посади.

Це вже не вперше позивач виграє суд. Після першого поновлення на роботі, згідно рішення суду, Скварського повернули на роботу, але… на два дні, а потім знову звільнили. Відтак люди побоюються, щоб і зараз вкотре не вийшло так, як це було минулого разу.

А тому колектив підприємства з Іванівки просить керівництво Національної академії аграрних наук залишити їхнього керівника на посаді директора і дати можливість їм нормально працювати на благо України.

Водночас працівники, маючи негативний досвід щодо зацікавленості та втручання народного депутата у діяльність підприємства в селі Іванівка Борзнянської територіальної громади, мають намір звернутися до низки американських конгресменів, зокрема землячки Вікторії Спартц, з проханням звернути увагу на корупційні дії влади та підрив продовольчої безпеки.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?