Чернігівські волонтери закликали містян врятувати собаку

Прийняти позитивне рішення на користь бездомної собаки просять зооволонтери Чернігова. 

Ми, зоозахисники міста Чернігова, звертаємось до вас з проханням розглянути питання можливості повернення будки безпритульного собаки Шарика, яка була демонтована муніципальною вартою 12.08.2021 р. за адресою вул. Рокосовського, 43. Шарик — стара (12 років) хвора та немічна собака, але водночас мирна та безпечна.
Він — доглядач міста, жива легенда району. Будка була зведена волонтерами, матеріали були пофарбовані в колір фундаменту будинку, щоденно підтримувались чистота та порядок.
Після демонтажу старий та хворий пес залишився зимувати просто неба. Ми розуміємо, що одна з центральних вулиць міста не для таких забудов, багато разів намагалися перевести тварину в інше місце, але собака вірний і старий, то він повертається і не хоче звідси нікуди йти.
Просимо прийняти рішення на користь бездомної собаки та дозволити нам зробити будку хоча б на період зими.
Уся програма зменшення чисельності тварин у місті лежить на плечах волонтерів. Ми на дачах, у квартирах, у гаражах лікуємо та стерилізуємо тварин, робимо їх соціальними. У цьому світі жорстокості — це прояв гуманності суспільства.
Просимо не знецінювати нашу працю і проявити гуманність та людяність до цього старого пса. Керівництво Приватбанку не проти, щоб під їх відділенням стояла будка.
В інших кранах з-під завалів після землетрусів та під час повеней рятують тварин разом з людьми, а у нас травлять, вбивають, переїжджають машинами, живих замуровують у підвалах!
У багатьох європейських країнах тварини мають статус не «братів наших менших», а офіційно вони стають рівноправними мешканцями планети, як і ми.
Є такий вислів: «Помирає те місто, у воріт якого гине собака». Тож давайте разом не допустимо, щоб наше місто померло.
У сучасному туристичному Львові з дозволу мера в центрі міста на квітнику стоїть будка для трьох місцевих собак. І це правильно й гуманно, адже життя таке складне, а отже в ньому завжди бувають винятки.
У зв'язку з вищевказаним просимо прийняти рішення на користь бездомної собаки та дозволити нам зробити будку хоча б на період зими.
Від імені волонтерської організації «Зоошанс», Олена Качанова

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?