Чернігівщина співпрацюватиме зі штатом Міннесота США у галузі аграрних технологій

Лист про взаєморозуміння між Чернігівською обласною військовою адміністрацією та штатом Міннесота щодо співробітництва з аграрних технологій підписали 21 лютого Надзвичайний і Повноважний Посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова (від Чернігівської ОВА) та губернатор штату Міннесота Тімоті Уолз. Церемонія відбулася у Посольстві України в США.

Мета цього документа – зміцнити загальну співпрацю, в тому числі між науковими установами, кластерами та підприємствами. При цьому сферою взаємодії стане галузь досліджень і розробок стійких агропромислових технологій, включаючи відповідну техніку та обладнання, агроінновації, чисту енергію, сталу біоекономіку та цифрові технології. Для обох сторін – це можливість розвивати передовий досвід та створити ринковий потенціал.

«Насамперед – це додаткові можливості для Чернігівщини розвивати аграрний сектор, в якому вбачаємо один із драйверів відновлення нашої економіки. Водночас прагнемо співпрацювати на взаємовигідних умовах, щоб бути рівноправним партнером штату Міннесота. Дякую за таку можливість!» – сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, долучившись онлайн.

«Дякую народу Міннесоти за всебічну підтримку України. Вона проявляється у прапорах на вулиці на домівках, діалозі між бізнесами, домовленостями  між представниками влади різних рівнів», — наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.

Губернатор штату Міннесота Тімоті Уолз зауважив, що захоплюється силою українського народу, що вже 10 років протистоїть російській агресії. Він запевнив, що робитиме все, аби росія втрачала економічну спроможність, не мала змогу будувати бізнес у штаті Міннесота.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?