Балансоутримувач не хоче віддавати людям грутожитки у власність

malosemПрокуратура Чернігівської області захищає житлові права мешканців гуртожитків. 

Прокуратура Чернігівської області звернулася до суду в інтересах трьох мешканок чернігівського гуртожитку по проспекту Перемоги, 205 з позовом про зобов’язання приватної фірми-балансоутримувача цього гуртожитку виконати вимоги законодавства і передати даний об’єкт житлового фонду в комунальну власність.
У зв’язку зі зволіканням у такій передачі гуртожитку його мешканці не можуть оформити своє право власності на кімнати, у яких вони зареєстровані і проживають.
Спірний гуртожиток було збудовано за часів Радянського Союзу трестом «Чернігівсільбуд» на замовлення Міністерства сільського будівництва за рахунок бюджетних капіталовкладень.
Тоді цим державним підприємством здійснювалася забудова та введення в експлуатацію значної кількості гуртожитків, житлових будинків та інших об’єктів нерухомості. Для обслуговування таких об’єктів житлового фонду трест створив житлово-експлуатаційну контору, якій ці об’єкти передавалися на баланс.
Після розпаду СРСР правонаступник цього державного ЖЕКу, який вже став приватним суб’єктом господарювання, за надуманих підстав ухиляється від передачі об’єкта житлового фонду у власність територіальної громади, хоч це і передбачено законодавством.
Наталія ЧУСЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?