Апеляцію щодо арешту екс-заступника міністра оборони суд розгляне 19 квітня

Суд розгляне апеляцію екс-заступника міністра оборони Шаповалова на рішення про арешт.

19 квітня об 11:30 Київський апеляційний суд розгляне апеляційну скаргу на ухвалу про тримання під вартою колишнього заступника міністра оборони України В'ячеслава Шаповалова до 1 травня цього року.  Раніше, 16 березня, Київський апеляційний суд відмовив в задоволенні скарги колишнього заступника міністра. Шаповалов та його адвокати вважають, що сторона обвинувачення не змогла довести його мотив стосовно перешкоджанню ЗСУ (він підозрюється на ст. 114-1 КК “Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період”), як і не довела його провину. Суд призначив Шаповалову заставу у сумі 402 мільйони гривень, тоді як само слідство надало суду довідку про те, що його доходи склали 1,5 мільйони гривень за чотири роки. Інтереси Шаповалова у суді представлятиме старший партнер адвокатського об’єднання Lawyers Alliance Сергій Мітюрін.

Нагадаємо, що Печерський суд Києва на початку лютого цього року заарештував колишнього заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова на два місяці.

1 лютого ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику міністра оборони Шаповалову (фото:ДБР)

Напередодні ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику міністра оборони, який займався тиловим забезпеченням ЗСУ. За даними слідства він лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військовослужбовців за завищеними цінами, а також закупівлю низькоякісних бронежилетів, касок, одягу та інших речей для військових на суму понад 1 млрд грн.

Слідство стверджує, що чиновник знав про неякісну продукцію і тиснув на підлеглих, щоб ті приймали її на склади та організовували повторні перевірки бронепластин, які не пройшли перші випробування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?