В Ічні стартувала благодійна програма «Спортивний наставник»

Parimatch Foundation продовжує відкривати по всій Україні нові групи для учасників програми «Спортивний наставник». 12 грудня ініціативу презентували в Ічні, що на Чернігівщині. Понад 20 підлітків провели тренування зі своїм наставником та зіграли на одному полі з футболістами «Десни».

Програма «Спортивний наставник» через спорт допомагає дітям та підліткам, які опинилися в складних життєвих обставинах, соціалізуватися та змінити своє життя. Завдання ініціативи — продемонструвати, що завдяки спорту та підтримці тренера підлітки можуть досягати успіхів у спорті та поза ним. 

«Залучаючи дітей до спорту, ми мотивуємо їх розкривати себе, ставати більш впевненими, реалізовувати себе у спортивному напрямку. Разом із локальними партнерами ми намагаємося звернути увагу на важливість спортивного наставника, на ключову роль спорту у становленні дитини, пошуку себе та реалізації», – зазначив директор представництва Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Вадим Місюра.

На першому етапі ініціатива Parimatch Foundation об’єднала 22 підлітків з Ічні. Їхнім наставником у спорті став тренер місцевої ДЮСШ Олег Солов’ян. Саме з ним учасники програми займатимуться спортом та досягатимуть перших перемог.

Презентація ініціативи відбулася в форматі відкритого тренування. До заходу долучилися футболісти з чернігівського ФК «Десна» — нападник Денис Безбородько, голкіпер Ігор Литовка та півзахисник Євгеній Белич. Parimatch Ukraine — титульний партнер ФК «Десна». Вони тренувалися разом із підлітками та провели спільний товариський матч, завершивши поєдинок серією пенальті.

Проєкт вдалося запустити завдяки плідній співпраці з локальними партнерами Parimatch Foundation — благодійним фондом «Розвиток Ічнянщини», ДЮСШ Ічні та представниками місцевого самоврядування. Наразі Ічнянська ОТГ перебуває на етапі реформування після проведення децентралізації. І подібні ініціативи вкрай важливі для громади, адже більшість ресурсів зосереджені на вирішенні нагальних проблем, розповів т.в.о. голови Прилуцької РДА Володимир Чернов.

«Я батько, у мене двоє синів, тому я розумію, наскільки важливий спорт. І я дуже вдячний Фонду за підтримку нашої громади, адже сьогодні ми ще перебуваємо на стадії реформи, вирішуємо купу проблем та різних питань. Але попри всі складнощі ми всі дуже підтримуємо спорт і радіємо запуску програми. Адже дивитися на наших щасливих підлітків — це справжнє задоволення», — поділився Володимир Чернов.

На думку Ічнянської міської голови Олени Бутурлим, програма «Спортивний наставник» допоможе місцевим підліткам змінити своє життя, адже замість поганих компаній діти потрапляють у світ спорту та працюють над власним розвитком.

«Сьогодні дуже важливо вберегти наших підлітків від негативного впливу вулиці. І те, що зробив Parimatch Foundation, — це просто безцінно для нашої громади. У дітей горять очі, вони захопили спортом, прагнуть тренуватися та розвиватися. Думаю, тепер спорт може стати сенсом їхнього життя. І це важливо, адже ми маємо дбати про здоров’я нації вже сьогодні», — розповіла Олена Бутурлим.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?