У Чернігові сталися два нещасні випадки зі смертельними наслідками

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕЩАСНІ ВИПАДКИ НА ВИРОБНИЦТВІ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ, В РОЗСЛІДУВАННІ ЯКИХ БЕРУТЬ УЧАСТЬ СТРАХОВІ ЕКСПЕРТИ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ВІДДІЛЕНЬ УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФСССУ В ОБЛАСТІ.

Різальник по металу на ножицях і пресах, 1966 року народження, який працює ТОВ «Чернігівський ковальський завод» виконував роботу по різанню металу за допомогою прес-ножиць. При опусканні ножиць стався скол металевої заготовки, який влучив у сонну артерію працівнику. Потерпілий помер від отриманої травми по дорозі до лікарні в автомобілі швидкої невідкладної допомоги.

У ПрАТ «Завод МК і МО» маляр, 1976 року народження, під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт металевої конструкції застропував її ременем. Коли піднімали конструкцію ремінь розірвався і вона впала на робітника. Від отриманих травм потерпілий помер.

Як повідомили в поліції Чернігівської області, по цьому нещасному випадку відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 — порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини.

Ймовірні причини цих нещасних випадків із смертельними наслідками — порушення вимог охорони праці, але остаточні висновки будуть зроблені комісіями із спеціального розслідування створеними у відповідності до діючого в Україні законодавства.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області нагадує, що дотримання правил охорони праці роботодавцями і працівниками — єдиний шлях збереження життя і здоров’я працюючих на виробництві людей.

Микола Манжула,

начальник відділу профілактики страхових випадків – головний страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області,

спеціально для видання «Суспільний кореспондент»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?