Судові охоронці Чернігівщини створюють донорський банк крові

Служба судової охорони Чернігівщини і «Чернігівський обласний центр крові» підписали Меморандум про співробітництво.

4 лютого начальник ТУ Служби судової охорони у Чернігівській області, полковник Олександр Рибак і генеральний директор КПН «Чернігівський обласний центр крові» Лілія Бузницька підписали Меморандум про співробітництво.

Документ окреслює ключові напрямки співпраці щодо забезпечення доступної та якісної трансфузійної медичної допомоги для співробітників та працівників теруправління, створення реєстру донорів з числа співробітників Служби, пропагування здорового способу життя та донорства.

Також керівники домовились про взаємодію у разі виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. У разі нагальної потреби, ресурси банку крові теруправління передаватимуться до онкогематологічних відділень або інших медустанов

— Символічно, що судові охоронці долучилися до цієї благої справи саме сьогодні – у Всесвітній день боротьби проти раку. Такі дні — добра нагода вчергове нагадати суспільству про базові людські цінності як співчуття, альтруїзм, доброта. Ми, Служба судової охорони, у лавах якої більшість військовозобов’язані, як ніхто розуміємо наскільки дорогоцінним ресурсом є донорська кров. І тому з готовністю робитимемо посильний внесок у спільну справу для збереження життя і здоров’я не тільки наших співробітників, а й інших пацієнтів, які цього потребують, — наголосив Олександр Рибак.

І додав, що створення стратегічного запасу донорської крові дозволить певною мірою застрахувати співробітників Служби судової охорони та мінімізувати важкі наслідки для їх здоров’я.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?