Стінка на стінку: як влада своїми діями сварить людей

ТарифиБіля Деснянського районного суду м.Чернігова 8 квітня було досить людно – тут зійшлися дві протиборчі сили: одна за підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, а інша, навпаки, проти цього. Перші – це представники бізнесу та хто працює на бізнес, а другі – представники громадських організацій. Щоправда їх прийшло на мітинг набагато менше, ніж підприємців.

Перевізники, обґрунтовуючи свої вимоги, вимагали через свої гасла припинити, перш за все, зростання цін на паливо та запчастини. Як аргумент запитували у тих, хто проти підвищення тарифів на проїзд: «Чому вони не протестують проти зростання вартості комунальних послуг і проти шалених цінових стрибків на продукти харчування та інші товари»?

S1120001
Для збільшення фото клацніть по ньому

У суперечці кожний випускав назовні свої доводи, намагаючись загнати в глухий кут словесних суперників, однак ті аж ніяк не здавалися.  Навіть більше: у «гарячій» полеміці за тарифи не помітили, як жваве грошово-побутове обговорення переросло у політичний підтекст – від війни на Сході країни до симпатій та антипатій щодо української влади.

S1120002

Перевізники навіть приїхали на «своїх» автобусах мітингувати, тим самим підтримуючи міську владу, яка зайняла повністю їхню позицію та прийняла рішення стосовно підвищення плати за проїзд.

S1120004

Поки на вулиці перед приміщенням суду пікетники-мітингувальники сперечалися між собою, суд розглядав позов місцевої влади про оскарження попередньої ухвали суду про зупинення рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради №76 від 30 березня 2015 року «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті».

А після розгляду питання по суті в суді оголосили про те, що рішення назріє за ніч і буде оголошено завтра вранці, тобто 10 квітня.

З тим чернігівці й розійшлися: одні по своїх домівках, а інші, а це водії та кондуктори – в автобуси і на маршрути. Можливо сьогодні останній день чернігівці їздять в маршрутках за 2,50 грн. А вже завтра настане новий день і… з новими тарифами.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?