Придністров'я і Південна Осетія планують приєднатися до РФ

Територія Російської Федерації може збільшитися на 8 тисяч квадратних кілометрів. Відразу дві країни можуть опинитися у складі Росії. А статися таке поповнення може вже в 2017 році. Поставити в цьому питанні крапку повинен референдум. Лідери республік, які планують приєднання, в свою чергу, вже заявили про такі наміри.

До складу Російської Федерації в наступному році можуть увійти Придністров'я і Південна Осетія. В останній вже щосили проходять підготовка до референдуму, повідомляє глава республіки Леонід Тібілов. Однак перед цим, уряд повинен прийняти правки до Конституції, для того, щоб уникнути всіляких політичних ризиків. Глава Придністров'я, в свою чергу, також заявив, що сподівається на якнайшвидше входження республіки до складу Росії.

Таке рішення може бути викликане деякими обставинами.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Молдова з Україною домовилися підготувати до кінця року спільний план для виведення з території Придністров'я військових РФ і озброєння.
Українська та молдовська сторони домовилися створити так званий коридор для російських військових. Він пройде по території України. План передбачає і вивезення боєприпасів, що зберігаються в селі Колбасна.

Кишинів також готує звернення до світових структур, щоб ті вплинули на Москву і допомогли процесу евакуації військових РФ разом зі зброєю з території Придністров'я.

Слід зазначити, що оперативна група російських військ на сьогоднішній день є наступницею 14-ї загальновійськової армії, що потрапила під юрисдикцію РФ після розпаду СРСР.

Населення Придністров'я на 60% складається з росіян, українців. Місцеві жителі ще до розпаду Радянського Союзу вимагали виходу зі складу Молдови, побоюючись, що влада Кишинева приєднає країну до Румунії.

Так, в 1992 році, влада Молдови спробували вирішити проблему силою. Але вона виявилася невдалою. Після цього Придністров'ї перетворилося в територію, практично непідконтрольну Кишиневу.

Однак, представники російської влади вже заявили про неприпустимість спільних подібних кроків України та Молдови.

Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін на своїй сторінці у Facebook іронічно заявив: «А з Росією і Придністров'ям порадитися не забули? А то звучить як» Гондурас дав обіцянку Гватемалі допомогти у виведенні військ Сполучених Штатів з Кореї".

За повідомленнями різних світових ЗМІ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?