Ось що відповіла Гонтарєва Коломойському

Екс-глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що вимоги екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського про компенсацію $2 млрд – необґрунтовані.

Так вона прокоментувала виданню НВ нещодавню заяву Колмойського про бажання отримати зазначену компенсацію за націоналізацію фінустанови.

«Це повна маячня. У банку не було не те що капіталу, там була дірка $5,5 млрд, яку держава і закрила, – зазначила Гонтарева. – Я думаю це найбільший fraud в історії фінансового світу. Так що весь світ спостерігає за цим кейсом».

Крім того, як зазначає видання, сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що був шокований вимогою про $2 млрд компенсації за ПриватБанк. «Це питання вже на столі. Це те, що нас чекає. Також на столі питання позову до суду про визнання націоналізації незаконною, який вони намагаються дуже швидко провести до президентських виборів, щоб потім сказати, що це сталося без їх участі. Не вийде. Різкі рухи щодо банку створюють певні загрози засобам його численних клієнтів. Рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом зі співробітництва з МВФ», – зазначив він.

Як повідомляє видання, сьогодні в судах розглядається 242 справи пов'язаних з націоналізацією ПриватБанку і боргами екс-власників банку перед НБУ за рефінансування.

Нагадаємо: минулого тижня Коломойський заявив, що йому не потрібен сам Приватбанк. Але потрібні гроші – $2 млрд компенсаціі за капітал, який там знаходився під час націоналізації.

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?