Оголосили вирок зловмисникам, які напали на патрульного

6 лютого в приміщенні Деснянського районного суду Чернігова відбулося засідання, на якому колегія суддів винесла вирок трьом обвинувачуваним – учасникам подій 18 травня на вулиці 1-го Травня в одній із новобудов.

Тієї ночі кілька екіпажів патрульної поліції прибули на виклик щодо проникнення до багатоповерхівки, яка ще не була заселена й чекала на введення до експлуатації. Поліцію за цією адресою викликали не вперше, бо зловмисники вже викрадали з будинку опалювальні котли.

Патрульні одразу затримали невідомого, який перебував у квартирі на першому поверсі. Чоловік зізнався, що на другому поверсі ще двоє його співучасників.

Коли правоохоронці піднялися на другий поверх, зловмисники, скориставшись темрявою, напали на одного з патрульних. Поки один завдавав тілесних ушкоджень патрульному, розмахуючи ножем, інший у момент боротьби зірвав із поясу поліцейського кобуру з пістолетом та почав стріляти.

Напарник поліцейського, на якого напали, допомігши колезі вийти з лінії вогню, застосував у відповідь табельну зброю відносно правопорушника, поранивши його. Лише після цього зловмисники виконали вимоги поліцейських і припинили чинити опір.

Двох затриманих доправили до ізолятора тимчасового тримання, а обох поранених до медичного закладу.

У залежності від участі в скоєних злочинах обвинувачуваним інкримінувалися наступні статті Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Суд визнав обвинувачуваних винними та засудив їх до різних термінів позбавлення волі: 3 роки, 11 років і 13 років та 4 місяці відповідно.

Через 30 днів після проголошення вирок набере законної сили, якщо на нього не буде подана апеляційна скарга.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?