На місці пам’ятника Леніну у Чернігові буде Меморіал українським героям

27 лютого визначено ідею майбутнього проекту  Меморіалу Захисникам України, який буде встановлений на місці, де раніше стояв пам’ятник Леніну.

Проекти обиралися конкурсним журі в рамках відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України. Засідання журі відбувалося в сесійному залі Чернігівської міської ради, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Конкурс проходив з 26 вересня 2016 року по 15 лютого 2017 року.

Щодо оголошення конкурсу на визначення кращого проектного меморіалу, місця встановлення та його назвою, визначалася громада міста на громадських слуханнях. Які відбулися 29 липня 2016 року.

Цим конкурсом було передбачено, що за результатами журі прийме рішення щодо визначення кращих проектних пропозицій. Для відзначення відібраних пропозицій буде призначено три премії:  10000 (десять тисяч) гривень;   6000 (шість тисяч) гривень;  4000 (чотири тисячі) гривень.

Загалом на розгляд комісії було подано 14 проектних робіт.

Кожна проектна робота була детально обговорена та проаналізована конкурсним журі.

Премійованими проектами відкритого архітектурного конкурсу на кращу ідею майбутнього меморіалу Захисникам України в Чернігові стали такі проекти:

3 місце – колектив.

2 місце — студентка Київського національного університету будівництва і архітектури Горецька Олена.

1 місце  — студентка Київського національного університету будівництва і архітектури Орищук Анастасія.

Меморіал буде встановлений за кошти міського бюджету та кошти, зібрані громадськістю.

Раніше Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко пообіцяв, що  він особисто як мешканець міста Чернігова десяту частину від суми, яку збиратиме громадськість, візьме на себе.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?