Мотиви природи, гра кольорів і відтінків надихнула художника на сюжети

Нещодавно в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. Короленка відкрилася виставка картин «Симфонія пейзажу» молодого, талановитого чернігівського художника, члена Національної Спілки художників України Романа Найдьона.

Роман народився 5 травня 1983 року в Чернігові. Навчався в міській середній школі, з 7-ми років відвідував ізостудію, закінчив Херсонський Національний технічний університет. Успішно працював у технічній сфері, але потяг до мистецтва не давав спокою. Юнак почав відвідувати художні музеї, цікавився виставками, де годинами роздивлявся картини, збирав альбоми робіт відомих митців пензля.

І нарешті, у 22 роки, Роман вирішив, що буде художником. Але треба було вчитись, тому в 2005—2008 рр. Роман відвідував ізостудію А. Малиш.

У 2008 р. він знайомиться з місцевими художниками Леонідом Заборовським, Оленою Саченко, Володимиром Матвейцевим та починає працювати у сфері пленерного живопису. Активно бере участь в обласних та всеукраїнських художніх виставках.

Роки старанної праці над технікою та емоційністю картин, і з 2017 року Роман – член Національної Спілки художників України.

Роман Найдьон надає перевагу пленерному живопису: саме природа, її мотиви, гра кольорів та відтінків надихає художника та є головним сюжетом його творів. Особливе місце в творчості митця посідають пейзажі, створені в імпресіоністичній манері. Роботи вирізняються яскравою грою світла і барв.

На виставці «Симфонія пейзажу» експонується 12 поетичних краєвидів. Художник представив на полотнах всі пори року з їх тонкими нюансами, ледь вловимими відтінками та настроями.

Колектив Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка запрошує всіх гостей та мешканців міста завітати на виставку картин «Симфонія пейзажу» Романа Найдьона та отримати незабутні естетичні враження.

Катя Скрипка. Фото Людмили Вишнивецької

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?