«Лупайте сю скалу…». У Чернігові люди протестують проти забудови парку

Лише три дні знаходилася у замурованому бетоні капсула, яку заклали 12 жовтня керівники Чернігова та забудовники на місці, де за їх планами повинен звестися десятиповерховий будинок.

Нагадаємо, що в урочистостях тоді взяв участь голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч та представники керівництва міської влади.

А в суботу, 15 жовтня, тут зібралися люди, здебільшого мешканці навколишніх будинків, аби висловити свій рішучий протест проти майбутньої забудови. Справа в тім, що цей будинок повинен звестися у парковій зоні − Березовому гаю, що по вул. Пухова. І щоб люди не обурювалися − будівельники та представники влади знайшли виправдання, мовляв, цей будинок буде для учасників АТО та їх сімей.  Але як з`ясувалося, із 120 квартир лише 14 повинні отримати учасники війни на Сході України. Таким чином, під благим прикриттям, владники хочуть забудувати місце для відпочинку.

    Коли активні громадяни молотом і ломом роздовбували та розбивали бетонне укріплення, на думку спливло оте Франкове незабуте: «Лупайте сю скалу…»

У кождого в руках тяжкий залізний молот, 
І голос сильний нам згори, як грім, гримить: 
«Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод 
Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод, 
Бо вам призначено скалу сесю розбить».

Іван ФРАНКО

У цій парковій зоні, яка відділяє березовий гай, дитячий майданчик та вже зведені кілька років тому будинки, щодня вабиться малеча, а взимку кращого місця для відпочинку годі й шукати, адже саме тут батьки для своїх малюків влаштовують льодові гірки та інші розваги.

Зрозуміло, що відтепер цієї можливості не буде. До того ж, забудовою псується природний ландшафт цієї місцевості.

Люди, протестуючи проти таких дій забудовників і влади, а саме вона надала будівельній організації «УкрСіверБуд» відповідний дозвіл на ганебні дії, під час протестних заходів, повністю демонтували огорожувальний майбутнє будівництво паркан, а дерев`яні щити поскладати акуратно у блок.

Хоча і з трудом, але дістали з бетонного заливу капсулу, яку заклали ще 12 жовтня під час урочистостей з нагоди початку будівництва.

berezovyj-haj-protest-9

Окрім цього, мешканці будинків по вул. Пухова і Доценка організували збір підписів проти забудови Березового гаю, підготували звернення до голови обласної держадміністрації Валерія Куліча та міського голови Владислава Атрошенка. А на сайті Чернігівської міської ради відкрили відповідну петицію.

Закладення «будівельної» капсули у парковій зоні міста — це і негативний приклад для служителів церкви. Святим отцям теж слід кілька разів подумати перед тим, як здійснювати освячувальні заходи подібних об`єктів — проти яких виступає громада.

Додамо, що від цього округу, до якого входить і територія, де люди нині протестують, обрані депутатами  до міської ради представники партії «Наш край», нинішній секретар міськради Віктор Бистров та депутат від ВО «Батьківщина» Ірина Любухіна, які не підтримали, принаймні поки що, акцію протесту громадян.

berezovyj-haj-protest-2

berezovyj-haj-protest-3

berezovyj-haj-protest-4

berezovyj-haj-protest-5 berezovyj-haj-protest-6

berezovyj-haj-protest-7

berezovyj-haj-protest-8


berezovyj-haj-protest-10 berezovyj-haj-protest-11

berezovyj-haj-protest-12

berezovyj-haj-protest-13

berezovyj-haj-protest-14

berezovyj-haj-protest-15

berezovyj-haj-protest-16

berezovyj-haj-protest-17

berezovyj-haj-protest-18

berezovyj-haj-protest-19

berezovyj-haj-protest-20

berezovyj-haj-protest-21

berezovyj-haj-protest-22

berezovyj-haj-protest-23

berezovyj-haj-protest-24

berezovyj-haj-protest-25

berezovyj-haj-protest-26

berezovyj-haj-protest-27

berezovyj-haj-protest-28

berezovyj-haj-protest-29

berezovyj-haj-protest-30

berezovyj-haj-protest-31 berezovyj-haj-protest-32

berezovyj-haj-protest-1

berezovyj-haj-protest-33

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?