Корюківка: виставка «Доля з автографами війни»

У м. Корюківка Чернігівської області відбулись заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Експозицiя документiв ветерана вiйни в Афганiстанi Осипенка О.А.
Експозицiя документiв ветерана вiйни в Афганiстанi Осипенка О.А.

У районному будинку культури проведено щорічні збори членів Корюківської районної Спілки ветеранів Афганістану. Ветерани війни в республіці Афганістан (1979—1989 р.р.) згадали свій нелегкий бойовий шлях, обговорили діяльність Спілки, вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання. З цієї нагоди виступив керівник Корюківської районної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Бабич. Спільно з головою Корюківської районної організації ветеранів України Валентиною Погребною учасникам бойових дій вручили відзнаки Президента України – пам’ятні медалі «25 років виведення військ з Афганістану».

Виставка З автографами вiйни до 27 рiчницi виводу вiйськ з Афганiстану, м.Корюкiвка,
Виставка З автографами вiйни до 27 рiчницi виводу вiйськ з Афганiстану, м.Корюкiвка

У фойє будинку культури учасники зборів мали змогу оглянути виставку «Доля з автографами війни», підготовлену Корюківським історичним музеєм за консультативної підтримки Українського інституту національної пам’яті.

Експозицiя документiв ветерана вiйни республiки Афганiстан Осипенка О.А.
Експозицiя документiв ветерана вiйни республiки Афганiстан Осипенка О.А.

В експозиції представлені документи, нагороди, світлини, військова форма, які музею передали ветерани війни в Афганістані та бойових дій на території інших держав. Так, на центральному стенді є оригінальна карта бойових польотів радянської авіації на території Афганістану, яку разом із світлинами, документами, льотною формою свого вже покійного чоловіка, гвардії майора запасу, військового льотчика першого класу Олександра Андрійовича Осипенка, передала його вдова Тамара Григорівна.

Окремі експонати ветерани привезли з миротворчих місії ООН вже з часів незалежної України.

Експозицiя фото ветеранiв вiйн у Чехословаччинi, Югославii
Експозицiя фото ветеранiв вiйн у Чехословаччинi, Югославii

По завершенню зборів, члени Спілки разом з районним, міським керівництвом та громадою міста поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України» та до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківщини фашистським загарбникам.

Фото ветеранiв вiйни Афганiстану Iгнатенка_М.С., Воловик В.С.,Пастухова_I.М.(один_на_фото_внизу),_Еремишина_М.Б._та_Гулиц_кого_В.Б.
Фото ветеранiв вiйни Афганiстану Iгнатенка_М.С., Воловик В.С.,Пастухова_I.М.(один_на_фото_внизу),_Еремишина_М.Б._та_Гулицького_В.Б.

Заходи з нагоди 27-ї річниці виведення військ з Афганістану продовжились урочистостями в районному будинку культури. Зі сцени звучали слова подяки і вітання від виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка та голови районної Спілки ветеранів Афганістану Сергія Бабича.

До побажань миру та добра приєднались голова районної ради Олександр Савченко та міський голова Ігор Матюха.

Учасникам бойових дій були вручені почесні нагороди від Корюківської райдержадміністрації, районної та міської рад, районної Спілки ветеранів Афганістану.

Людмила Бабич, директор Корюківського історичного музею

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?