Керівник лісового господарства області не домовився з лісівниками

У неділю, 21 березня, начальник Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Аніщенко зустрівся з працівниками, керівниками виробничих підрозділів Добрянського лісового господарства з приводу його об’єднання з Городнянським лісгоспом.

Він зазначив, що від такого об’єднання лісова галузь Чернігівщини виграє, стане міцнішою. І цим максимально сприятиме її розвитку в інтересах зростання економіки держави і Придесення зокрема.

Голова Добрянської об’єднаної територіальної громади Світлана Бицько наголосила, що надходження від податкових платежів об’єднаних лісгоспів до бюджету об’єднаної територіальної громади не збільшиться, а навпаки зменшиться.

З особливим застереженням до процесу реформування галузі виступив на зборах Заслужений працівник лісового господарства України, лісничий Ріпкинського лісництва Олександр Зогий.

Він  відзначив, що реформування лісової галузі матиме сенс і успіх лише за умови, коли плоди реформування належатимуть державі і всьому українському суспільству, а не заїжджим менеджерам-торбохватам, як це траплялося під час реформування інших галузей економіки. Та й збереження лісової галузі, її розвиток має і надалі залишатися під контролем лісівників-професіоналів.

Після бурхливого і гострого обговорення напрямків реформування з начальником Чернігівського ОУЛМГ Сергієм Аніщенком жителі Добрянки і деяких навколишніх сіл все ж таки вийшли на знак протесту і перекрили міжнародну трасу Київ – Нові Яриловичі. Їхня вимога – залишити  Добрянський лісгосп юридичною особою і не об’єднувати його з Городнянським лісгоспом.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?