Чернігівський ремонтний завод відремонтував першу військову техніку

S1410021Кілька років тому 171-й ремонтний завод, що в Чернігові, мав величезні потужності для серйозного відновлення й ремонту військової техніки.

На жаль, через нерозумну політику української влади, спритні бізнесові ділки призвели до банкрутства заводу і врешті-решт він зупинився взагалі. Все, що там було, згодом розібрали на металобрухт, а це й потужні станки, батареї опалення, різні металеві конструкції, інструменти.

Після п`ятнадцяти років простою величезну територію та сам завод намагалися приватизувати ще спритніші діляги. Та не встигли. На Сході країни розпочалися воєнні дії з агресором та сепаратистами. Тож бізнесмени прагнули пришвидшити процес приватизації. Але вчасно втрутилися представники місцевої влади і, зокрема, голова обласної ради Микола Звєрєв.

В оборонному відомстві України знадобилися ремонтні потужності. І вже на початку цього року до Чернігова надійшли перші замовлення від «Укроборонпрому».

14 липня в.о. директора заводу Григорій Манойло у присутності Миколи Звєрєва передав ключі від відновленої техніки військовим, які прибули з Сумської області. Фахівці заводу, які ремонтували її, дають стовідсоткову гарантію ще на кілька років. «Ми ж капітально відремонтували, а не косметично», − заявлють ремонтники.

Стан цієї техніки, яка прибула на завод, здавалося б, відновленню не підлягала – настільки вона була доведена до вигляду металобрухту. Тож доводилося розбирати її повністю і заново складати.

І ось тепер відбулася передача військовому замовнику першої машини КрАЗ, яка прибула із зони АТО місяць тому.

Армійці дуже прискіпливо перевіряли стан відремонтованої військової машини у дії − піднімали краном спеціальні важкі металеві буфери.

До зими тут планують завершити капітальні ремонти законтрактованих шести КРАЗів і сподіваються на нове держзамовлення.

S1410003

S1410004

S1410009

S1410010

S1410011

S1410013

S1410018

S1410020

S1410024

S1410030
Така техніка надходить до заводу

Сергій ВІТЕР, спеціально для sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?