Чернігівському патрульному обрали запобіжний захід

Чернігівського патрульному Олександру Шостаку обрали міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 23 листопада, Новозаводський районний суд Чернігова, повідомив svoboda.fm прес-офіцер патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко.

«Це означає, що він повинен з’являтися до прокуратури за першим викликом прокурора та не має права покидати межі Чернігова» — сказав Копистко.

Слухання у цій справі відбувалося вчора.

Прокуратура підозрює чернігівських патрульних — лейтенантів поліції Юрія Шостака та Владислава Білоножка, засідання стосовно якого відбудеться сьогодні, у перевищенні влади та службових повноважень.

Мова про інцидент поблизу  Привокзального ринку, який мав місце 28 серпня.

Тоді, під час рейду стихійними місцями торгівлі патрульні наполегливо «закликали до порядку» жінку Юлію Кучу, яка продавала картопля.

За неї вступився чернігівський бізнесмен на прізвище Костюченко, який купував у неї картоплю. Між ним та патрульними стався конфлікт. Правоохоронці заламали чоловіка,який отримав легкі тілесні ушкодження.  Відео з інцидентом сколихнуло Інтернет.

Зрештою, потерпілі звернулися до прокуратури, тепер поліцейським загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі, йшлося під час судового засідання.

Клопотання прокуратури про відсторонення поліцейських від займаних посад заслухають у Новозаводському районному суді 25 листопада.

За інформацією ПІК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?