В Україні розповіли про стратегію розвитку мисливського господарства

У 2021 році Держлісагентством на рівні Уряду врегульовано питання використання так званого «Мисливського фонду». Сума цього фонду складає близько 65 мільйонів гривень. Планувалось, що за ці кошти до кінця року буде придбано автомобілі й спецтехніку для підсилення охорони мисливських угідь.

На якому етапі освоєння цих коштів, які необхідні для мисливської галузі? Про це ми запитали у Голови Держлісагентства Юрія Болоховця.

– Зараз ми працюємо над Концепцією розвитку мисливського господарства, її погодженням. Виникають певні складнощі щодо цього процесу, бо ми знаємо ставлення суспільства до мисливської галузі.

Разом із тим, у минулому році нам вдалося розблокувати кошти «Мисливського фонду», незабаром за його рахунок буде закуплено і передано державним підприємствам кожної області 40 автомобілів і обладнання для підсилення охорони мисливських угідь.

Перед керівниками наших облуправлінь ми поставили завдання – в кожному мисливському господарстві, підпорядкованому Держлісагентству, збудувати вольєр європейського зразка.

Всі північні та ресурсні регіони будуватимуть вольєри площею від 100 і більше гектарів для розведення оленів.

На півдні господарства зможуть займатись вольєрними зайцями, фазанами. Вважаю, у нас ця індустрія має гарний потенціал, але майже не використовується. Але будуватись вольєри мають за проєктами, з врахуванням потреб місцевих громад, з переходами, містками тощо. Щоб не виникало питань, що через вольєри у населення зникне можливість ходити до лісу, збирати ягоди, гриби, треба комунікувати, пояснювати це.

За нинішній рік, як мінімум півтора десятка таких сучасних вольєрів у нас з’явиться. Вважаю, це гарним фундаментом для розвитку мисливського господарства.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?