Відзнаку Симона Петлюри вручили журналісту з Чернігова

У день Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який цьогоріч проходив 25 травня в стінах та поза ними цього закладу, відбулися дві знаменні події — фестиваль «Журналістська весна» та День відкритих дверей.

У рамках фестивалю серед інших заходів, які проводилися цього дня в інституті журналістики, були вручені нагороди українським журналістам. Медалі Симона Петлюри удостоєний і відомий журналіст із Чернігова Василь Чепурний.

Відзнаку Симона Петлюри «Журналістика і Державність» заснували Конфедерація журналістських організацій України, Меморіальний фонд Симона Петлюри з Чикаго (США) та Міжнародний культурний центр «Сяйво». Цією нагородою відзначаються журналісти, видавці, доброчинці за вагомий внесок у державотворення і захист України, високу професійну майстерність, сприяння розбудові української журналістики і держави.

До речі, 22 травня – день народження українського державного, військового та політичного діяча, організатора українських збройних сил, Головного отамана військ Української Народної Республіки, Голови Директорії УНР, журналіста Симона Петлюри.

— Журналістика — це свобода. Без свободи нема людини — власне, людина від тварини саме цим і відрізняється: свободою вибору. А забезпечити цю свободу має журналістика, — зазначив після нагородження Василь Чепурний.

Зліва направо: Василь Чепурний, Анатолій Гаркуша, Юрій Нестеряк

Анатолій Гаркуша,Юрій Бондар,Василь Чепурний

Юрій Нестеряк та Василь Чепурний

Василь Чепурний

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?