Землі Іванівської ОТГ повернули законним власникам

На Чернігівщині останнім часом окремі ділки намагаються прибрати до своїх рук те, що їм насправді не належить. Земля ─ найпривабливіший об`єкт у такій діяльності. А тим більше, якщо ця земля розташована у приманливому місці. 

Населені сільські пункти Іванівської об`єднаної територіальної громади розташовані у кількох кілометрах від обласного центру. Тож зрозуміло, що найкращого місця годі десь і шукати ─ ось воно тут ─ зовсім поруч. Та й до столиці, як кажуть, рукою дістатися.

Отож, не довго думаючи, представники Київської фірми «ГЛОБАЛ АГРО ГРУП» у січні 2019 року вирішили привласнити аж 422 гектари землі, яка знаходиться у власності оцієї ж Іванівської ОТГ. Для цього вправно підробили необхідні документи і для узаконення своїх протиправних дій подалися аж у Бобровицький район. Тут, у Вороньківській сільській раді своє рейдерське захоплення землі оформили через реєстрацію.

Таким чином 13 земельних ділянок площею 422 гектари опинилися в руках інших людей!

В Іванівській ОТГ враз забили на сполох! Про незаконне захоплення землі керівництвом цієї громади оперативно було повідомлено до прокуратури та інших правоохоронних органів Чернігова.

І вже за деякий час правоохоронці прийшли до висновку ─ земля була зареєстрована за підробленими документами. Таким чином відкрито кримінальне провадження.

А оскільки ця подія на Чернігівщині викликала соціальний резонанс, питання рейдерського захоплення землі, що належить Іванівській ОТГ,  було розглянуто  на засіданні оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини. Ініціював засідання голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник.

Як зазначив на засіданні оперативного штабу начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, оскільки законний власник усіх цих ділянок — Іванівська ОТГ — угод про оренду не укладав, уже наступного дня Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області поінформувало про факт порушення Міністерство юстиції України.

У результаті проведених Мінюстом перевірок незаконні реєстраційні дії скасовані, землі повернено у розпорядження господаря — Іванівської громади.

— Надзвичайно важливо, щоб кримінальне провадження, порушене за даним фактом, було доведено правоохоронцями до логічного завершення. Тільки тоді ми зможемо попередити нові спроби незаконних дій. Винний має відповідати у відповідності до закону, — наголосив, підсумовуючи розгляд питання, Олександр Мисник.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?