Заповіднику «Чернігів стародавній» — 50 років

9 листопада на засіданні клубу «Краєзнавець» відбулася презентація книги «Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній». 50 років діяльності».

Директор бібліотеки Інна Аліференко привітала присутніх зі святом – Всеукраїнським днем працівників культури і майстрів народного мистецтва та запевнила, що дружні та партнерські відносини ОУНБ ім. В.Г. Короленка та НАІЗ «Чернігів стародавній» мають давню історію та гарне майбутнє.

Докладно ознайомив з книгою керівник видавничого проекту, генеральний директор НАІЗ «Чернігів стародавній» Юрій Соболь. Він розповів, що історія заповідника цікава та насичена подіями і підкреслив, що сьогодні це потужний центр науково-дослідної, пам'яткоохоронної, фондово-експозиційної та науково-просвітницької роботи.

Про напрямки роботи НАІЗ «Чернігів стародавній» розповідали автори основних розділів книги – завідувач відділу музейної та науково-фондової діяльності, кандидат історичних наук Ольга Травкіна, завідувач відділу наукових досліджень печер та пам'яток археології Володимир Руденок, завідувач науково-просвітницького відділу Алла Гаркуша.

Чудовою ілюстрацією заходу стала відео-презентація «Національний архітектурно-історичний заповідник „Чернігів стародавній“. 50 років діяльності» та ліричні вірші про найкраще місто у світі – про Чернігів, з якими познайомили присутніх модератор вечора, завідувач відділу краєзнавства Ірина Каганова та провідний бібліотекар відділу мистецтв Катерина Мехеда.

Неабияку зацікавленість викликала і книжково-ілюстративна виставка «Окраса міста», що демонструвалась у читальному залі.

Ірина Каганова. Фото – Олена Попович

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?