Вкотре нагадали Суркісу про направлення коштів до Чернігова

Директор Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації Геннадій Прокопович направив листи президенту ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» (Київ) Ігорю Суркісу та  Голові Наглядової Ради ЗАТ «ФК «Динамо» (Київ) Леоніду Кравчуку.

У першому листі Геннадій Прокопович просить Геннадія Суркіса все ж таки здійснити виплату 286 472,6 євро на користь Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність». В другому листі звертається до першого Президента України Леоніда Кравчука посприяти якомога оперативнішому вирішенню питання щодо перерахування коштів, які направлені на адресу спортивної школи у Чернігові, але до цього часу так і не отримані.

Президенту ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» (Київ)

Суркісу І.Р.

01001, м. Київ, вул. Грушевского, 3

Вкотре інформуємо Вас, що згідно з розрахунком платежу солідарності на підставі Регламенту ФІФА зі статусу і трансферу гравців та паспорту футболіста Ярмоленка А.М., у зв’язку з міжнародним переходом футболіста Ярмоленка А.М., КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації має право на отримання виплат солідарності в сумі 286 472,6 Євро.

Кошти у сумі 150 000 Євро із загальної суми платежу солідарності, які підлягають сплаті на користь СДЮШОР «Юність», вже були виплачені ФК «Динамо» на користь ГО «ЧОФК «Юність».

У зв’язку з цим, в черговий раз довожу до Вашого відома, що Громадська організація «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність» заснована лише 30.04.2015 року і відповідно правонаступником КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації не являється. При цьому, Ярмоленко Андрій Миколайович ніколи не виступав за команди Громадської організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність».

Таким чином, платіж солідарності, здійснений у січні 2018 року на підставі договору від 20.12.2017 року, на користь Громадської організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність» в сумі 150 000 (сто п’ятдесят тисяч) Євро є незаконним.

Повідомляю, що за фактом вчинення злочину службовими особами ТОВ «Футбольний клуб «Динамо «Київ» (Україна), Компанії Динамо Київ (Кіпр) ЛТД, Громадської організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність», які шляхом шахрайства заволоділи чужим майном – грошовими коштами у розмірі 286472,6 Євро, що згідно з програмою міжнародної організації FIFA з підтримки футбольних клубів повинні були надійти до Комунального позашкільного навчального закладу Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської області, СУ ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018100000000411 від 03.05.2018,
за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Завдяки таким незаконним діям, Державний заклад – КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації не отримав належний йому на законних підставах платіж солідарності в сумі 286 472,6 Євро, який повинен був надійти на його рахунки ще у 2017 році, і вказані кошти мали бути вже використані на розвиток дитячого та юнацького футболу в регіоні, який так потребує відповідних вкладень.

Інформую Вас, що СДЮШОР «Юність» м. Чернігів визнано потерпілою стороною 27.11.2018 року у кримінальному провадженні № 4201827000000062 за фактом привласнення коштів, які школа повинна була отримати за трансфер футболіста Андрія Ярмоленка, і я відповідно до ч. 2 ст. 58 Кримінального Процесуального Кодексу України є її представником.

За таких умов, ТОВ «ФК «Динамо» (Київ)» повинно здійснити на користьКПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації в повному обсязі виплати в порядку статті 21 – Механізму Солідарності, а також Додатку 5 Регламенту ФІФА зі Статусу і трансферу гравців у зв’язку з трансфером футболіста Ярмоленко Андрія Миколайовича з ФК «Динамо» в Боруссію Дортмунд ГМБХ & КО КГАА в серпні 2017 року в сумі 286 472,6 Євро.

В свою чергу, грошові кошти, які безпідставно виплачені Товариством з обмеженою відповідальністю «Футбольний клуб «Динамо»(Київ)» чи Компанією Динамо Київ (Кіпр) Лтд Громадській організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність» в сумі 150 000 (сто п’ятдесят тисяч) Євро, матимете право отримати з зазначеної організації після закінчення слідства у вище вказаних кримінальних провадженнях та зняття арешту з цих коштів в установленому Законом порядку, або в порядку цивільного та господарського судочинства.

Прошу здійснити виплату у повному обсязі в сумі 286 472,6 Євро на користь КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації.

Директор СДЮШОР «Юність»   Г.В.Прокопович

 

 

 

Голові Наглядової Ради

ЗАТ «ФК «Динамо» (Київ)»

Кравчуку Леоніду Макаровичу

01001, м. Київ, вул. Грушевского, 3

Шановний Леоніде Макаровичу!

Насамперед дозвольте висловити Вам повагу за Вашу діяльність у розбудові нашої держави загалом та вагомий внесок в розвиток вітчизняного футболу зокрема.

Я вже повідомляв Вам у попередньому листі, що з цікавістю ознайомився з матеріалами у засобах масової інформації щодо Вашої непримиримої позиції відносно проявів корупції в українському футболі і відновлення в ньому справедливості.

Це наштовхнуло мене звернутися до за Вас за допомогою, як до Голови Наглядової Ради ЗАТ «ФК «Динамо» (Київ)» та одного з акціонерів київського «Динамо». На жаль, відповіді від Вас я не отримав, хоча з часу мого першого звернення пройшло вже майже два місяці. Сподіваюсь, цього разу Ви повідомите нам свою позицію у відновленні справедливості ось у якому питанні.

Як відомо, ще у середині нульових XXI століття ФІФА запровадила так званий механізм платежів солідарності, який передбачає у випадку міжнародного трансферу футболіста компенсацію футбольним школам, які брали участь у вихованні та підготовці гравця.

Відтак, після переходу футболіста Андрія Ярмоленка з ФК «Динамо» (Київ) до ФК «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина) СДЮШОР «Юність» (Чернігів), яку я очолюю, мала отримати від ФК «Динамо» (Київ) платіж солідарності у розмірі 286 472,6 євро.

Мабуть, зайве писати про те, в яких непростих умовах нині перебуває дитячий футбол України, і наскільки важливим для його розвитку є виконання вимог ФІФА клубами, які користуються плодами нашої роботи.

ФК «Динамо» по праву вважається грандом вітчизняного футболу, взірцем для багатьох клубів, і, відповідно, його репутація має бути бездоганною у всіх аспектах діяльності. В тому числі – і у сумлінному виконанні правил та законів, передбачених міжнародним футбольним законодавством.

Однак, з жалем змушений констатувати, що вже більше року СДЮШОР «Юність» не може отримати від ФК «Динамо» (Київ) бодай якоїсь частини платежу солідарності після трансферу Андрія Ярмоленка до «Боруссії» (Дортмунд). Ця історія неодноразово висвітлювалася у засобах масової інформації, однак жодних зрушень не має, і, на мою думку, це заплямовує репутацію та імідж клубу, Головою Наглядової ради якого Ви є.

Коротко нагадаю Вам, що на наші неодноразові запити листом від 08.05.2018 року за підписом першого віце-президента клубу В.С.Сівкова Футбольний клуб «Динамо» Київ інформував дирекцію СДЮШОР про те, що представник такого собі ФК «Юність» О.Салій звернувся до ФК «Динамо» Київ щодо виплати платежу солідарності. Далі по тексту мова іде про ГО «Юність», на розрахунковий рахунок якого і було перераховано 150 000 євро в якості платежу за механізмом солідарності ФІФА за трансфер Андрія Ярмоленка.

Ні ФК «Юність», ні ГО «Юність», ні О.Салій ніякого відношення до СДЮШОР «Юність» (Чернігів) не мають і ніколи не мали. Отже, куди і кому були перераховані кошти не відомо. Єдиним беззаперечним фактом залишається те, що Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» (Чернігів) призначених їй за механізмом солідарності коштів не отримала і по цей день.

Сподіваюся, шановний Леоніде Макаровичу, що Ви все ж не залишитеся осторонь описаної вище ситуації. Зважаючи на займану Вами посаду, Ваш високий авторитет і впливовість, прошу Вашого сприяння у вирішенні законного отримання СДЮШОР «Юність» (Чернігів) платежу солідарності від ФК «Динамо» (Київ) за підготовку та виховання футболіста Андрія Ярмоленка.

З повагою,

Директор СДЮШОР «Юність»                              Геннадій Прокопович

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?