Усе про кохання, усе про любов… у Чернігові

Саме цій правічній темі палкого кохання і великої любові був присвячений театралізований концерт творчого складу Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

У різнобарвній святковій концертній програмі артисти-вокалісти, артисти драми та балету мовою музики, співу і танцю говорили тільки про кохання, тільки про любов. А допомагав їм у цьому оркестр театру під керівництвом головного диригента Олексія Рощака, який і відкрив святковий концерт, і супроводжував виступи вокалістів, і створював піднесений романтичний настрій високомайстерним виконанням чудових музичних творів.

Надзвичайно лірично і проникливо прозвучали вокальні композиції у виконанні дуетів Євгенії Василенко і Петра Великого та Альберта Лукашова і Світлани Філін (хормейстера театру, яка взяла активну участь у постановці вокальних номерів концерту). Захопленими оплесками супроводжували глядачі сольні виступи Оксани Гребенюк, Світлани Бойко, Діни Лобур, Анни Владович, Едуарда Брагіди та Сергія Носенка, який в оригінальній трактовці заспівав про «Ґандзю-любку», а у відповідь отримав від дівчат-танцівниць гарбуза. Яскраві хореографічні замальовки артистів балету (Катерина Гергель, Володимир Кирильченко, Борис і Дмитро Лойченки, Катерина Ральченко, Анастасія Сальникова, Антоніна Сидоренко, Христина Ятченко) прикрашали розмаїття концертної програми та органічно поєднувалися з виступами вокалістів. Чимало потішили публіку жартівливі мініатюри, розіграні молодими талантами нашого театру (артисти Євген Бондар, Микола Лемешко, Дмитро Літашов, Сергій Носенок, Сергій Пунтус). Особливі враження справили «тріо гуцулів», які кожен куплет «Смереки» супроводжували поцілунками з молоденькими чарівними дівчатами, вихоплюючи їх з глядацької зали, а також заповзятий виступ до нестями закоханого ковбоя (артист Микола Мусатов), якого вдалося вгамувати тільки примусовим виносом на руках зі сцени.
Цікавинкою нової концертної програми стали номери у виконанні артистичних подружніх пар. Такими різними за стилем і настроєм були виступи Світлани і Володимира Сураїв – гротескне виконання разом із Сергієм Носенком сюжетної сценки «Панна Франсішка» і зворушливе триголосся разом зі Світланою Філін у пісні «Доле моя». Ніжно й хвилююче лунав спів Едуарда Брагіди, коли поруч на сцені виступали у граціозному танку Віталіна Брагіда і Дмитро Лойченко. А які карколомні піруети виписували навколо ліжка, емоційні Наталія і Сергій Пунтуси, при цьому ще й співаючи! Несподіваним сюрпризом для переповненої глядацької зали, яка просто вибухнула шквалом захоплених оплесків, став виступ дуету заслужених артистів України Оксани Гребенюк і Андрія Бакірова, з кожним кроком яких один до одного на екрані розцвітали ніжні весняні квіти.
Але на цьому сюрпризи святкового вечора не закінчилися. Чарівні ведучі концертної програми заслужена артистка України Наталія Максименко і народний артист України Валентин Судак влаштували лотерейний розіграш місця в залі, з якого запросили глядача висловити зі сцени свої побажання усім закоханим. Та виявилося, що парубок на ім’я Олександр прийшов на концерт до Дня закоханих разом зі своєю обраницею Вітою, прямо на сцені освідчився їй у коханні та запропонував свої руку і серце. І тут же, на щастя, отримав згоду. Увесь акторський загал, вся глядацька зала вітали щасливу пару щирими оплесками, а ведучі побажали їм зберегти на все життя гаряче почуття любові і пам’ять про цю хвилюючу мить освідчення в коханні.

А для тих, хто не зміг потрапити на цей святковий концерт, є втішне повідомлення, що 23 лютого п.р., враховуючи численні побажання наших глядачів, відбудеться ще один показ театралізованої концертної програми «Музика для закоханих сердець». Нових сюрпризів, можливо, і не буде, але приємні враження і гарний настрій гарантовані.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?