Перші рибні патрульні з`являться вже цією весною

23 лютого закінчився набір у перший рибний патруль м Києва та області. Було відібрано 47 кандидатів,  4  з яких є демобілізованими бійцями АТО.  

рибний патрульСеред  перших рибних патрульних 44 чоловіки і 3 жінки, середній вік –  34 роки.  75%   обраних кандидатів не мають досвіду роботи в органах рибоохорони, 25% є колишніми співробітниками рибоохорони, проте  показали високий  результат під час конкурсного  відбору, а також під час  додаткових перевірок, організованих  за ініціативи ГО Agro Reforms.ua –  перевірки рівня  фізичної підготовки, а також психологічного тестування.

Перший заступник Голови Держрибагентства Павло Гвозденко  зазначив: «Відібрані кандидати продемонстрували  високі результати під час відбору,  переконливу мотивацію для роботи у рибному патрулі,  бажання  бути причетними до позитивних змін у країні.    Всі рибні патрульні  дуже різні:  багато абсолютно нових для галузі людей,  є громадські активісти, є колишні учасники АТО. Багато, хто має «свою історію» чому прийшов  в патруль, наприклад,  є чоловік, який більше  15 років був керівником успішного бізнесу,  реалізувався в ньому і тепер має бажання долучитися до реформування країни».

15 грудня розпочався прийом анкет до рибного патруля Києва та області,  було отримано майже  2000 анкет,  з яких  всім вимогам до майбутніх патрульних (вік, вища освіта, відсутність судимостей) відповідало і було допущено до участі у конкурсі  611 осіб.  «Ми поставили собі за мету  підібрати дуже якісний колектив  у патруль,  ретельно аналізували всіх кандидатів. В результаті з 63 вакансій заповнили 47. Ще 16 вакансій лишилися незаповненими,  у квітні на них буде оголошено додатковий конкурс»  ̶  повідомив Павло Гвозденко.

Задля забезпечення прозорості та відкритості конкурсу  проведення  письмового іспиту та співбесіди транслювалися он-лайн,  а  на  засідання конкурсної комісії були присутні  представники Міністерства агрополітики, консалтингової компанії Osoba, незалежний психолог, а також  представники громадських організацій. «Для участі  у конкурсі акредитувалася 21 ГО, їх представники мали конструктивну позицію, згідно з регламентом  задавали конкурсантам  питання як  професійного характеру, так і щодо їх особистої позиції, мотивації для роботи в органах рибоохорони», ̶  додав Павло Гвозденко.

В середині березня перші рибні патруль розпочнуть навчання.  Підготовчий курс  триватиме місяць і включає основи іхтіології та гідрології,  профільне законодавство, володіння зброєю, керування плавзасобами, дронами та  іншим технічним оснащенням,  а також фізичну підготовку. Після його завершення  патрульних чекають іспити та безпосередній початок роботи.

Із списком  осіб, що були відібрані для рибного патруля можна ознайомитись за лінком. Також  представляємо до вашої уваги короткий  відеозвіт про  те, як  проходив відбір кандидатів у  перший рибний патруль.

Оксана МИРОНЬКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?