«Ми б’ємось за те, чому нема ціни у всьому світі – за Батьківщину»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 листопада в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася презентація книги «Вклоняємось доземно українському солдату».

Це вже 2-е видання, над яким працювала творча група ЦДО МО України «Народна армія». Більше 50-ти примірників цієї книги отримали в подарунок бібліотеки області для своїх читачів.

«Я гордий тим, що українець зроду, що українською молюся і співаю. Освідчуюсь тобі в любові, мій народе, і лиш тобі на вірність присягаю…» – ці слова Володимира Майструка є головним життєвим гаслом головних персонажів книги. Це книга замальовок і нарисів про важку солдатську роботу, розповіді про людей, для яких майбутнє України справді – понад усе.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Це – жива історія, яку будуть вивчати багато поколінь українців…, історії героїчні, і кожна – печатка печалі на серці…», – наголосила модератор заходу головний бібліотекар відділу документів з суспільних та гуманітарних наук Валентина Куценко.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУ книзі розміщено фоторепортажі з передових позицій Донбасу. А ще – зворушливі листи від матерів, коханих, дітей.

На заході Анна Сусленко, учениця другого класу початкової школи № 25 м. Чернігова прочитала вірш «Листи на війну», який написала її мама Лана Світко. Надії на мир не залишають нас – основний мотив поезії автора.

«Ми б’ємось за те, чому нема ціни у всьому світі – за Батьківщину»

Олександр Довженко

Також своїми враженнями від прочитаної книги поділилася молода поетка Надія Мишко-Куліш.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Всі військові викладаються на сто відсотків, щоб перемогти в цій війні. Це документальна збірка про АТО, яка покликана показати людям глибину подвигу», – сказав полковник Вадим Мисник – начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Чернігів). Він запевнив, що скоро вийде книга про синів Чернігівщини, які захищають землю на Сході країни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПро фронтові будні, холодні окопи, майже щоденні потужні обстріли, втрату товаришів розповів Віталій Кирилов підполковник, начальник Прес-служби Оперативного командування «Північ» (м. Чернігів).

«Нашими військовослужбовцями пишається вся країна, а ще, Герої, які віддали життя, гідні високих нагород і пам’яті», – підкреслила Тетяна Миргородська, журналістка обласного телебачення. Тетяна – одна з небайдужих журналісток, яка з перших днів, коли країна опинилася в біді, не всиділа вдома, а вирушила в дорогу… Адже лікарі душі потрібні хлопцям.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУкраїна стає єдиною в своєму горі – в ненависті до ворогів, у любові до свободи та рідної землі. «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була» – слова П. Тичини непідвладні рокам і знову лягають на сторінки історії України… Пам’ять ніколи не вмирає. З пітьми вирине історична правда про нашу Україну, про народ. Бо після зими завжди приходить весна. І разом з воскресінням України відбудеться низка зрушень у свідомості та поглядах людей! Віримо, що переможемо! Отож, вклонімося воїнам!

«Уклін вам, воїни!

Уклін вам, воїни АТО,

В журбі схилилась Україна,

Ніде, ніколи і ніхто

Нас не поставить на коліна».

Любомир Михайлів

Автор: Валентина Куценко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?