Мерщій на молодіжний квест до «Гетьманської столиці»!     

BaturinЗ метою більш широкого залучення відвідувачів до своїх музеїв,  патріотичного виховання підростаючого покоління на героїчних прикладах, формування нестандартних підходів до вивчення історичного минулого,  Національний заповідник “Гетьманська столиця” розпочинає екскурсійний сезон-2015 новими пропозиціями, розрахованими, насамперед,  на молодіжну аудиторію, зокрема програми “Гетьманська столиця — дітям”.

На весняних канікулах кожним музейним відділом ВПЕРШЕ буде апробовано ексклюзивну програму, розраховану  на активного юного патріота.

Відділ “Будинок-музей генерального судді В.Кочубея” підготував костюмовану екскурсію, яка нікого не залишить байдужим. Науковці  зустрінуть  вас  в образах українок, які жили в цьому будинку  століття  тому — Любові, Ганни, Катерини,  Параски та Мотрони  Кочубей! Чого лише варті костюми  — справжні, автентичні, з родинних колекцій та зібрані під час багаторічних етнографічних експедицій по нашому рідному краю!

Екскурсія-гра «Подорож у минуле», розроблена  науковцями Музею археології Батурина, захопить дітей молодшого та середнього шкільного віку. Вона ознайомить екскурсантів з археологічними пам’ятками Батурина через  інтерактивний «пошук скарбів». Для більш підготовленої аудиторії пропонується екскурсія-гра «Лицарі українських степів». Музейна гра-вікторина, у ході якої здійснюється закріплення і контроль вивченого на уроках, виховних чи позакласних заняттях темах про українське козацтво.

Неприступна Цитадель Батуринської фортеці відкриє свої таємниці кожному, хто цього щиро бажатиме в ході  екскурсії — квесту  “Таємниці  Цитаделі”, яка  розрахована для учнів середнього шкільного віку.  Заінтригують дітей ознайомлення  з підземними  і  наземними  таємницями  Цитаделі! Найбільш уважні та спритні, хто зуміє розгадати ці таємниці — отримають  подарунок на пам’ять.  Нова екскурсійна програма  заповідника “Гетьманська столиця — дітям!”  на час  весняних канікул  буде безкоштовною  для  школярів!

Чекаємо і сподіваємося на вас, розумні і допитливі!

Наталія СЕРДЮК, м.Батурин, Бахмацький район, Чернігівська область

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?