Історія про село Козацьке та його округу

DSC001_07Наприкінці квітня Чернігівський клуб «Краєзнавець» центральної обласної бібліотеки запросив своїх прихильників на презентацію книги Миколи Гриня «Козацьке: матеріали до історії рідного села над Супій-рікою і його найближчої округи».

З виданням, яке розповідає про минуле і сучасне села Козацьке Бобровицького району, присутніх ознайомив її автор, член Національної спілки журналістів України, Микола Гринь. Він зазначив, що збирання документального та фактичного матеріалу про своє рідне село – процес копіткий та тривалий. Приємно було почути слова подяки за допомогу у пошуку інформації і на адресу бібліотеки.

На заході була присутня поважна делегація з Бобровицького району на чолі з начальником управління культури районної державної адміністрації Марією Герасименко, яка тепло привітала автора з виходом книги. А ще були вітання від рідних та друзів, що мешкають нині у Чернігові.

Щирі слова підтримки справжньому патріоту своєї рідної землі прозвучали від столичних гостей – куратора Бобровицького осередка т-ва «Чернігівське земляцтво у Києві», заслуженого юриста України Андрія Пінчука та члена-кореспондента АН України, професора Петра Кононенка.

DSC001_34

Спогадами про журналістську юність Миколи Гриня, який довгий час працював в обласній газеті «Деснянська правда», поділився його колега, лауреат обласної премії імені Василя Блакитного Іван Кужельний.

Голова Чернігівської районної організації краєзнавців Андрій Курданов наголосив на важливості краєзнавчого пошуку та написання історії сіл, адже ця історія – частина минулого всієї України, а заступник директора Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка, кандидат історичних наук Олександр Рахно від імені Чернігівського обласного осередку Національної спілки краєзнавців України побажав репрезентанту подальших успіхів у краєзнавчо-пошуковій діяльності.

Під час презентації у залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка «І духовність, і правда життя», яку прокоментувала модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова.

Валентина КУЦЕНКО, головний бібліотекар відділу документів з суспільних та гуманітарних наук

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?