Чернігівські артисти на відкритті амбулаторії у Плисках

У Плисках Борзнянського району 16 вересня 2020 року урочисто відкрито нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. У заході взяв участь голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко.

Старе приміщення, в якому містилася амбулаторія, було збудовано ще позаминулого століття. Відтак майже 2800 жителів Плисківської об’єднаної територіальної громади не мали належних умов для лікування і профілактики захворювань.

Будівництво проводилося з ініціативи громади на умовах співфінансування. Державних коштів на це було витрачено 4,78 мільйони гривень, з бюджету Плисківської ОТГ – 531 тисяч. Замовник робіт — управління капітального будівництва ОДА, виконавець – «МЖК-Сервіс». Для нової амбулаторії придбано необхідне медичне обладнання, а також автівка для потреб медиків.

В урочистій церемонії відкриття амбулаторії в Плисках взяли участь і артисти обласного філармонійного центру: духовий оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Анатолія Ткачука, артисти Академічного народного хору. Провели урочистості Інна та Ігор Василенки.

Загалом цьогоріч в області має бути відкрито 22 нові амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?