Borzna Music Fest відбувся на Чернігівщині

У місті Борзна відбулася найбільша музична подія – щорічний музичний фестиваль «Borzna Music Fest». Уже вшосте до Борзни з’їхалось понад 20 учасників з різних регіонів України.

Сьогодні  «Borzna Music Fest» є найбільшим заходом району, а все починалося з маленького фестивалю з бюджетом 500 гривень. Тоді команда місцевої молоді захотіла провести в місті музичний захід нового формату. Серед тодішніх засновників не було жодної людини з музичною освітою.  Дехто займався відеозйомкою, хтось працював на телебаченні. Проте в активістів було розуміння того, що типові заходи в глибинках з місцевими артистами вже зовсім не цікавлять молодь.

«У нас була мета – популяризувати в Борзні щось нове, показати місту нових виконавців. Саме тому на фестивалі виступають переважно виконавці з інших міст, зокрема з Дніпра, Києва, Сум, Глухова, Херсона, Ніжина, учасники проектів «X-фактор», «Голос країни», – ділиться засновник фестивалю Дмитро Кушнір.

Гостям надзвичайно подобається відвідувати та виступати на сцені в таких невеликих містах,  де тихо, затишно, атмосферно та немає шаленого ритму. У Борзні в єдиний комплекс зібрано розваги, частування місцевими стравами та чимало різних конкурсів. Місцевим жителям подобається фестиваль, і насамперед це приносить задоволення організаторам та дає їм  наснагу  з кожним роком працювати масштабніше.

Цього року фестиваль, який проводиться вшосте, постав перед загрозою скасування. Справа в тому, що спонсори свята в останній момент відмовились надати обіцяні кошти. «Ми вже телефонували артистам, які подали заявку на участь, та казали, що фестиваль не відбудеться. Якби не ця проблема, то містяни побачили б набагато більше виконавців, хоч, навіть попри проблеми цього року, маємо рекордну кількість номерів – майже 60. Звісно, це було б неможливо зробити без підтримки, і ми вдячні Христичу Олексію та команді борзнянського осередку «Самопомочі» за допомогу, яку вони надали фестивалю. Ми хотіли зробити для містян потужне свято з якісним звуковим супроводом  та освітленням, без допомоги цього в нас не вийшло б», – каже один з організаторів Владислав Мілюкін.

До фестивалю також долучалась команда ніжинської «Самопомочі». Відомий у Ніжині волонтер та один з активістів «Об’єднання «Самопоміч» Сергій Козієнко вразив своїми вокальними можливостями всіх присутніх.

У планах на майбутнє – проведення  щорічного всеукраїнського фестивалю. Також активісти хочуть поширювати фестиваль по всій Чернігівській області та повністю заповнювати площі міст, як це вдається у Борзні.

«Приємно було бачити стільки молоді на площі міста. Прекрасно, коли молоді люді мають бажання та роблять прекрасні речі. Я впевнений, що за молоддю майбутнє, і зміни починаються з них. Команда хлопців, які організовували цей захід, є яскравим прикладом цього, бо організовують цей фестиваль вже вшосте, починаючи з 18 років», – каже голова борзнянської «Самопомочі» Олексій Христич.

Наталія Дубовик. Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?