Сержанти переглянули оновлену «Наталку-Полтавку»

У виконанні чернігівських артистів сержанти переглянули оновлену «Наталку-Полтавку» – і залишились задоволені цікавими змінами сюжету.

Під час навчальних зборів з головними сержантами підрозділів для військовослужбовців стало вже доброю традицією відвідувати вистави Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г Шевченка.

Цього разу головні сержанти переглянули оновлену «Наталку Полтавку» у виконанні артистів театру – і залишились задоволені оригінальними змінами сюжету.

Повернення на чернігівську сцену цієї перлини національного театрального мистецтва здійснила режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Віра Тимченко.

Виставі «Наталка Полтавка» належить особливе місце в історії театру: в жовтні 1926 року, саме «Наталкою» І.Котляревського театр розпочав своє сценічне життя.

У 1970 році чернігівські актори показували свою версію «Наталки Полтавки» на сцені Київського театру ім. Івана Франка та під час численних гастрольних поїздок. І ось знову, через майже півстоліття, на 200-річчя написання Іваном Котляревським своєї незрівняної опери на чернігівській сцені відбулася прем’єра оновленої «Наталки Полтавки», підготовлена творчим складом театру.

В сучасній інтерпретації, в якій акценти від туги і злиднів зміщені до світлого життєлюбного світосприйняття, притаманного українцям, опера стала більш динамічною, яскравою та виразною.

Завдяки наповненню вистави особливостями традиційної обрядовості, гумором та українською душевністю, вона набула нового позитивного звучання. А використання нових, народжених в полум’ї АТО\ООС пісень надзвичайно наблизило оперу 18 сторіччя до реалій української сучасності, надало їй нового переможного змісту.

Окрему подяку військовослужбовці склали колективу театрального оркестру. З перших хвилин сценічного дійства глядацьку залу заполонили хвилі чудових мелодій у майстерному виконанні музикантів під орудою головного диригента Олексія Рощака. У його супроводі виконувалися арії головних героїв вистави, злагоджено звучали вокальні дуети і тріо акторів, завзято і життєрадісно танцювали хлопці й дівчата у барвистих українських костюмах.

Перегляд вистави, організований для головних сержантів офіцерами оперативного командування «Північ», став яскравою подією в перебігу навчань, своєрідним психологічним розвантаженням для військовослужбовців, більшість з яких є учасниками бойових дій.

Квіти і слова подяки акторам від Захисників України були абсолютно щирими, емоції – палкими.

Офіцери оперативного командування висловлюють щиру подяку акторам театру за прекрасну виставу і за постійну співпрацю в плані піднесення морально-психологічного стану та бойового духу особового складу військових підрозділів, а також за патріотичне виховання молоді і культурно-просвітницьку роботу в Чернігові і області.

Лейтенант Олена Мокренчук,
оперативне командування «Північ»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?