Кучма назвав «формули Штайнмайєра» неприйнятними

Екс-президент, представник України з тристоронньої контактної групи Леонід Кучма вважає неприйнятним варіант «формули Штайнмайєра», на яку погодився Київ. Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Кучма підкреслив, що без виведення озброєння, роззброєння бойовиків і отримання контролю над кордоном вибори на Донбасі неможливі.

«Формула Штайнмайєра, яка повинна розглядатися на рівні Верховної Ради і так далі, це не капітуляція, це також шлях, ми повинні обговорювати, якщо є пропозиції. І ми не повинні відкидати все, що нам пропонують подумати над цим, але приймати чи не приймати — це вже інша справа», — заявив парламентар трьохсторонньої зустрічі.

«Звичайно, в тому вигляді, в якому нам пропонують — ні», — додав він.

Український парламент повинен прописати і ухвалити новий закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, який буде містити положення «формули Штайнмайєра».

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Києві, «формула Штайнмайера» повинна бути імплементована в новий закон про особливий статус, якого ще немає.

Публікація на тему: Ось що буде з Україною після підписання «формули Штайнмайєра»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?