Більшість росіян не вважають Крим корисним для РФ

Саме з такою назвою вийшли статті в російських електронних мас-медіа.У публікаціях зазначено, що сьогодні значно скоротилася кількість росіян, які вважають приєднання Криму корисним для РФ.

Про це повідомляють не українські, а російські ЗМІ, наприклад, primechaniya.ru, znak.com.

Соцопитування, проведене напередодні п'ятиріччя приєднання Криму до Росії, як пишуть російські видання, а насправді  — анексії українського півострова Російською державою, показав, що число росіян, які вважають приєднання Криму корисним, знизилося з весни 2015 року до березня 2019 з 67% до 39%. Про результати опитування фонду «Громадська думка» (ФОМ) повідомляють російські «Ведомости».

За даними соцопитування, частка тих, хто вважає, що користь і шкода порівнянні, зросла з 15% до 39%, кількість росіян, впевнених, що приєднання завдало шкоди, незначно збільшилася: з 5% до 7%.

«Такая реакция объяснима: бескровное присоединение Крыма пять лет назад вызвало подъем патриотических настроений, миллионы людей почувствовали себя свидетелями возрождения великой державы, способной преодолеть тяжелые времена и вернуть часть территории. Власть умело воспользовалась эйфорией и ностальгией, но эффект оказался не вечен. Впоследствии жители российской глубинки, которые активнее других поддержали присоединение полуострова, почувствовали на себе последствия экономических санкций, вызванных в том числе и самим присоединением», — зазначають російські «Ведомости».

Річниця так званого «приєднання» відзначається в РФ 18 березня — саме цього дня в 2014 році, після вторгнення російських військових на територію українського півострова, був підписаний «договір про входження до складу Росії республіки Крим і Севастополя».

Нагадаємо, що Крим, згідно з Будапештським меморандумом, залишився в складі України в обмін на передачу Росії ядерної зброї. Виходячи з порушень Росією міжнародного права, світ так і не визнав по сьогоднішній день самочинного «приєднання» Криму до РФ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?