«Життя як книга». У Чернігові завершився фотоконкурс

31 жовтня в Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулося підбиття підсумків щорічного обласного фотоконкурсу «Життя як книга».

бібліотека-фотоконкурс-Чернігів (10)Заснований у 2010 році, традиційно він завершується напередодні Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня). Але цього року прийом робіт було продовжено ще на місяць, бо в день бібліотек Чернігівська ОУНБ ім. В.Г. Короленка святкувала свій 140-річний ювілей.

бібліотека-фотоконкурс-Чернігів (2)Метою конкурсу є креативний та творчий підхід до популяризації книги і читання, зміцнення і поліпшення іміджу сучасних бібліотек через мистецтво фотографування.

бібліотека-фотоконкурс-Чернігів (3)На конкурс надійшло 122 роботи від 67 як досвідчених фотографів Чернігівщини, так і тих, хто тільки починає своє ремесло. До експозиції, що знаходиться на першому поверсі бібліотеки, було відібрано 29 найкращих робіт від 23 авторів.

бібліотека-фотоконкурс-Чернігів (4)12 переможців фотоконкурсу отримали дипломи та цінні подарунки від ГО «Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації», цифрового центру «Фуджі» та дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль». У номінації «Читаюча людина» диплом 1-го ступеню отримала Олена Куннова, 2-го – Наталія Василинчук, 3-го – Тетяна Харченко. 1-е місце в номінації «Діти і книги» виборола Світлана Гордієнко, 2-е – Ніна Солом’яна, а 3-є – Наталія Хоменко. Дипломом 1-го ступеню в номінації «Літературні герої оживають на світлинах» було нагороджено Наталію Фесюн, 2-го – Лідію Самойлик, 3-го – Наталію Кривець. У номінації «Гумористичні фото» 1-е місце отримала Вікторія Петренко, 2-е – Лідія Сенченко, а 3-є – Валентина Марченко.

бібліотека-фотоконкурс-Чернігів (7)Організатори та учасники конкурсу запрошують усіх жителів і гостей міста доторкнутись до цікавих миттєвостей повсякденного життя Чернігівщини, переглянувши виставку, та наступного року взяти участь в обласному фотоконкурсі і своїми світлинами посприяти популяризації читання серед населення.

бібліотека-фотоконкурс-Чернігів (9)Організаторами та партнерами обласного фотоконкурсу виступили:

– Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

– Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка

– Чернігівська обласна організація Національної спілки фотохудожників України

– Цифровий центр «Фуджі»

– Дирекція АТ «Райффайзен Банк Аваль»

– ГО «Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації».

Катя Скрипка. Фото – Вікторія Гайченя

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?