Затримання журналістки в Криму засудили в ОБСЄ

Наталія КокорінаЗатримання журналістки Кримського центру журналістських розслідувань Кокоріної засудили в ОБСЄ.

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович засудила залякування незалежних журналістів в Криму. Підставою для заяви стало затримання Наталії Кокоріної, журналістки і редакторки порталу Центр журналістських розслідувань, що сталось 13 березня.

«Це затримання є нагадуванням про тривалу практику влади в Криму переслідувати представників незалежних ЗМІ за їхню роботу», – заявила Міятович і закликала звільнити журналістку.

«Репресії вільних ЗМІ та незалежних голосів в Криму є не чим іншим ніж фундаментальним порушенням основних прав людини», – зазначила Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Зранку 13 березня у квартирі батьків Кокоріної проводився обшук. Адвоката Джеміля Темішева, всупереч вимогам ст.182 КПК України, не допустили до місця його проведення.

Пізніше Наталія Кокоріна вийшла з дому  в супроводі чотирьох співробітників ФСБ, її посадили в машину, повідомляє «Центр журналістських розслідувань».

Наразі журналісти та адвокат їдуть в управління ФСБ в Криму, куди, імовірно, доставили  Наталію Кокоріну.

Крім того, цього дня вранці ФСБ провело обшук у кримській квартирі батьків авторки статей і колишньої редакторки «Центру журналістських розслідувань» Анни Андрієвської, яка вже не проживає в Криму. Підставою для порушення справи, як пише журналістка на своїй сторінці у Фейсбуці, став її матеріал про волонтерів батальйону «Крим».

Відреагував на затримання Наталії Кокоріної і Міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Пані Кокоріна має бути звільнена. Росія, як держава-окупант, має зупинитися у придушенні свободи слова в Криму», – написав він у своєму Твітері.

Ілона Фанта, за інформацією Інституту Розвитку Регіональної преси – RPDIPPП

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?