Відкрито кримінал по розорюванню земель вздовж Десни

Прокуратура оскаржує надання в оренду земельних ділянок в межах прибережної смуги річки Десна.

Чернігівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розорювання земель прибережних захисних смуг річки Десна, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за заявою голови правління громадської організації «Українська природоохоронна група».

Також місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Чернігівської області з позовом про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок площею майже 70 га вартістю понад 400 тис. грн, які знаходяться у межах прибережної захисної смуги річки Десна.

Прокуратурою з’ясовано, що Куликівською районною державною адміністрацією у липні 2009 року надано в оренду земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у межах прибережної захисної смуги річки Десна на території Кладьківської сільської ради Куликівського району області.

У подальшому спірні земельні ділянки передані у комунальну власність Куликівської селищної ради.

Проте і новий розпорядник земель – Куликівська селищна рада уклала додаткові угоди з орендарем земель у прибережній смузі, що дозволило останньому продовжувати використовувати цю землю у своїх цілях. Вказані дії призвели до розорювання схилів прибережених захисних смуг.

Як зазначили в Чернігівській місцевій прокуратурі, зважаючи на виключний перелік видів використання земель водного фонду, спірні земельні ділянки за жодних умов не можуть бути надані в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Таку позицію прокуратура відстоюватиме у суді.

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Відкрито кримінал по розорюванню земель вздовж Десни”

  1. Анатолій

    Річка Остер теж потерпає від аграріїв, Носівський район Козарівська сільська рада, порозорювали луга біля річки Остер, повикорчовували дерева, болота висушили.

Не бажаєте прокоментувати?